27. studenog

Festival “baranjskih tartufa” čvaraka, ove subote u Karancu

PR

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji

Posljednje subote u studenom (27.11.) kao i svake godine, očekuje
vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen
”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA.

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv.
Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji.
Zimski vašar je idealan događaj koji nudi
proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom
baranjskih i slavonskih OPG-ovaca. 

Ovdje možete obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za
cijelu zimu. Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen,
slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi,
sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene
košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti ….

Naravno, kako bi to bilo u Baranji bez naše poznate kuhinje, pa
tako na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa,
kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to ”zaliti”
vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem
domaće rakije. 

Tijekom Zimskog vašara se održava i Čvarakfest,
u isto vrijeme i na istom mjestu.

Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu
ČVARAK MAJSTORA. 

Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci
vrući 

  • Topljenje čvaraka
  • Sajam domaćih proizvoda  – suhomesnati proizvodi, sir,
    zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti,
    proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
  • Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah
    u ćupu i dr.
  • Kuhano vino
  • KUD Gruntovec – Gruntovački humor na kranačkom vašaru
  • 12:00 proglašenje ”čvarak majstora”

Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje
proizvoda iz “špajza i pušnice”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari