12. lipnja do 10. srpnja

Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – 4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma

PR

Vinski mjesec nudi različite programe i ove godine u formatu - 4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Baranje, grada Đakova, općine Erdut i Feričanci organizira Vinski mjesec Osječko-baranjske županije u periodu od 12.6. do 10.7.2021.

Vinski mjesec nudi različite programe i ove godine u formatu – 4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma. Program se otvara s vinogorjem Baranja, gdje se družimo od 12. do 13.06. Turistička zajednica Baranje otkriva ljepotu vinograda kroz “Wine&Walk Baranja” 12.6., a dio podruma otvara svoja vrata ljubiteljima vina. Idući vikend rezerviran je za Đakovačko vinogorje i podrume Mandićevca i Trnave gdje uživamo od 18. do 20.6. uz koncerte na otvorenom za manje grupe, Malu školu vina i program Đakovačkih vezova. Vikend iza toga, u subotu 26.06. proslavit ćemo Međunarodni dan rijeke Dunav uz otvorene podrume u vinogorju Erdut. Vraćamo se opet vikend 3. i 4.7. u krilo vinske majke Baranje uz otvorene podrume, Male škole vina i druge programe. Otkrivamo novu vinsku priču i kušamo što nudi vinogorje Feričanci u subotu 10.7. Isti dan u večernjim satima, družimo se 10.7. na Večeri vina i umjetnosti u Osijeku, jednom od najpopularnijih gradskih događaja.

Baranja: 12.-13.6.          

Đakovo: 18.-20.6.                           
Erdut: 26.6.                      
Feričanci: 10. 7.
Osijek, Večer vina i umjetnosti: 10.7.

Dani otvorenih podruma prvi puta su organizirani prije 30 godina u Toskani, i svake godine od tada, u Italiji se zadnji vikend u svibnju nacionalno otvaraju vinski podrumi. Tome su se pridružile brojne vinske regije, a vinogorja Osječko-baranjske županije se pridružuju s cijelim mjesecom vinskog hedonizma!

Ovaj koncept “disperzirane manifestacije” nastao je prošle godine kad je najveći broj događanja otkazan zbog pandemije izazovane virusom COVID-19 te je bio prvo turističko događanje u Hrvatskoj  2020.godine od izbijanja pandemije. Pokrovitelj manifestacije je Osječko-baranjska županija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari