Događanja / Istaknuta

14. do 29. lipnja

Uživajte u novim 'storytelling' turama kroz lipanj u organizaciji ReActor obrta

Uživajte u novim 'storytelling' turama kroz lipanj u organizaciji ReActor obrta
Davor Javorović/PIXSELL

Nikolina Baškarad, diplomirana glumica i vlasnica obrta za kulturu, promidžbu i turizam ReActor te Miroslav Kern iz Udruge Svjetlost fenjera, zajedno s možda ponekim posebnim gostom, bit će vaši vodiči kroz ovu povijesnu avanturu

Jeste li se ikada zapitali tko su bili stanovnici Tvrđe prije 200 godina? Kako su živjeli i čime su se bavili? Možda je ondje bio pekar, zlatar ili krojač iza tih starih vrata? Storytelling tura "Gospodin Edgar nije u arhivu" nudi vam priliku da zavirite u te tajne kroz interpretaciju povijesti inspiriranu knjigom "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Tura, koja se temelji na povijesnoj fikciji, vodi vas kroz 18. stoljeće Tvrđe, uvodeći vas u životne priče likova iz knjige, ali i stanovnika Tvrđe čije je postojanje i djelovanje dokumentirano. Početak je zakazan za 20 sati kod Vodenih vrata, a šetnja će obuhvatiti najzanimljivije dijelove Tvrđe. Savjetujemo da obujete udobnu obuću jer je tura hodanje intenzivno, a trajanje je oko 60 minuta.

Svjetlom fenjera kroz prošlost

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pripremite se na autentično iskustvo povratka u prošlost Osijeka. Ova noćna tura osvijetljena fenjerima otkrit će vam život unutar Tvrđe kao vojne utvrde, ali i pričati o pandurima, bećarima, starim pekarama i Kužnom pilu. Bit ćete dio priče, uronjeni u atmosferu 18. stoljeća, a penjanje na gradske zidine i Vodena vrata dodatno će dočarati autentičnost doživljaja.

Priče iz Eržikinog žrvnja

Eržika će vas voditi kroz najljepše dijelove Osijeka. Možda najviše od svih tura, ova je upravo o ljudima čiji doprinos ovaj grad čini prekrasnim. Dobro informirana mlinarica pomoći će vam da osjetite duh i bogatstvo prošlih vremena.

Janjine priče – Putovanje kroz život sluškinje

Kao što ranije spomenuta Eržika priča o industrijalcima i umjetnicima, Janja nam priča o životu sluga i njihovih gospodara u Osijeku s početka 20. stoljeća. Otkrijte tajne skrivene iza fasada zidova Županijske ulice i Europske avenije. Kroz njezine priče saznat ćete o prošlim vremenima, tajnim prolazima i legendama koje su oblikovale grad.

Koga očekivati?

Nikolina Baškarad, diplomirana glumica i vlasnica obrta za kulturu, promidžbu i turizam ReActor te Miroslav Kern iz Udruge Svjetlost fenjera, zajedno s možda ponekim posebnim gostom, bit će vaši vodiči kroz ovu povijesnu avanturu.

Kako se prijaviti?

Prijave su obvezne i vrše se ispunjavanjem obrasca dostupnoga na poveznici.

Kotizacija iznosi pet eura po osobi, a za djecu i umirovljenike tri eura. Plaćanje se može izvršiti na račun naveden u obrascu ili na licu mjesta.

Ture su pogodne za djecu stariju od deset godina.

U slučaju lošeg vremena, tura će biti odgođena, a prijavljeni će biti pravovremeno obaviješteni putem e-maila. Za sve dodatne informacije, slobodno se obratite putem e-maila na [email protected].

Pripremite se za nezaboravnu večer putovanja kroz povijest i kulturu Osijeka!


Izdvojeno

Reci što misliš!