1. do 30. lipnja

Lipanj u Pleternici 2024. [PROGRAM]

Ivica Galović/PIXSELL

''Lipanj je vrijeme kada se okupe naše tvrtke, ustanove i udruge koje prezentiraju svoj rad kako bi se svi osjećali ugodno u Pleternici'', zaključila je gradonačelnica Marija Šarić

Okupljanje u kafiću Segedac, koji se sprema za otvorenje, bila je idealna prilika za najavu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva, mjeseca posvećenog dječjem stvaralaštvu, baštini i običajima.

Lipanjska priča započela je festivalom Cvjetići glazbe, jedinim Dječjim tamburaškim festivalom u Pleternici koji spaja dječju kreativnost, tradiciju i ljubav prema slavonskoj glazbi. Kao uvertira, održao se dječji malonogometni turnir Cvjetići nogometa 2024.

Sljedeći vikend nudi gastronomsko natjecanje u pripremi fiša uz Orljavu, nakon čega posjetitelji mogu bodriti Vatrene na Trgu bećarca u prvoj utakmici Europskog prvenstva 2024. U nedjelju će se na Trgu bećarca održati Smotra folklora s kulturno-umjetničkim društvima.

”Uz manifestacije, organizirat ćemo i sajmove, uključujući Dječji sajam i sajam lokalnih proizvoda te pozivamo lokalne proizvođače da nam se pridruže”, izjavila je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Posljednji vikend lipnja rezerviran je za Međunarodni konjički turnir CAI Pleternica, uz bogat cjelotjedni program i novost – izvlačenje startnih brojeva na Trgu bećarca.

”Lipanj je vrijeme kada se okupe naše tvrtke, ustanove i udruge koje prezentiraju svoj rad kako bi se svi osjećali ugodno u Pleternici”, zaključila je gradonačelnica Marija Šarić.

Cjelokupni program Lipnja u Pleternici donosimo u nastavku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari