30. i 31. svibnja

Fišijada, koncert i nogomet: Donosimo što vas sve očekuje na proslavi 70. rođendana NK Radnika

Borna Jakšić/PIXSELL

Raritet je da Štef, kao i NK Radnik, također slavi svoj 70. rođendan u ovoj godini

Nakon odigrane prijateljske utakmice s NK Osijekom 10. travnja, za čiji dogovor se posebno zahvaljuju bivšem treneru NK Osijeka Zoranu Zekiću, proslavu svojega 70. rođendana josipovački NK Radnik nastavlja sutra i prekosutra s bogatim događanjima.

Već večeras u 20 sati stavlja se vol na ražanj, čija konzumacija će biti moguća već od podneva sljedećeg dana za ručak.

Sutra, odnosno na Dan državnosti i Tijelovo, u 15 sati odigrat će se prijateljska nogometna utakmica mlađih uzrasta početnika između NK Radnika i NK Višnjevac. U 17,30 sati očekuje nas prijateljska utakmica seniora NK Radnik – NK Široki Brijeg.

>> Josipovac: Kulturno, društveno i sportsko zapadno naselje u koje doseljava sve više ljudi

”Izuzetna nam je čast što će nam u goste doći ekipa NK Široki Brijeg BiH prvoligaša, i to u najjačem sastavu te pozivamo sve da dođu i daju im podršku. Znamo da je puno ljudi podrijetlom iz tih krajeva i očekujemo veliku posjetu iz cijele Slavonije. Posebno se zahvaljujemo na pomoći i organizaciji njihovog dolaska k nama, kompaniji Mepas Široki Brijeg i obitelji Grbešić te Predsjedniku Uprave Saponia Osijek, gosp. Ivanu Grbešiću”, poručuju organizatori.

Nakon utakmice, u 19,30 sati započinje veliki besplatni koncert Josipovčanina Stjepana Jeršeka Štefa i Tamburaškog sastava Žitna Polja. Raritet je da Štef, kao i NK Radnik, također slavi svoj 70. rođendan u ovoj godini.

Osim toga, za sve je osigurana bogata gastro ponuda, pa će uz velikoga vola na ražnju biti još u ponudi i roštilj grill majstora.

U suradnji s Udičarskim Domom Josipovac Karašica, u petak od 17 sati organiziraju Fišijadu, gdje će najbolji majstori kotlića pokazati svoje umijeće, a za prva tri mjesta su osigurane i vrijedne nagrade.

Od 18 sati istoga dana krenut će velika međunarodna smotra folklora “Pokraj Drave tri su đerma stara” u suradnji s KUD-om Josipovac.

Nakon smotre folklora, nastupit će Original Band čiji je pjevač Hrvoje Markanović  napisao i skladao himnu NK Radnika ”Ponos Josipovca” koju će premijerno i izvesti na ovoj proslavi.

Tijekom oba dana proslave snimat će se i kadrovi za spot navedene himne. Za najmlađe su oba dana predvidjeli besplatno i veliki napuhanac, tako da neće nedostajati sadržaja i za njih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari