30. studenoga do 21. prosinca

Doživite čaroliju adventa u Muzeju Slavonije: Spoj prošlosti, tradicije i kreativnosti

Uživajte u tematskim radionicama, stručnim vodstvima i prigodnoj tematskoj izložbi te obogatite svoje blagdane u atmosferi Muzeja Slavonije

Doživite čaroliju adventa na jedinstven način u Muzeju Slavonije, gdje se kulturna baština pretapa s kreativnošću i tradicija postaje inspiracija za vlastite uratke.

Za ljubitelje tradicije i rukotvorina, Muzej Slavonije priprema radionicu “Male farbarije” namijenjenu djeci starijoj od 12 godina, ali i mladima i odraslima. Oživite bogatu baštinu Slavonije, Baranje i Srijema izrađujući tekstil u malim kućnim farbarijama. Radionica održat će se u subotu, 2. prosinca u 11 sati, a prijava je na nju obvezna.

Za ljubitelje slatkih tradicija, članice Udruge Šokačka grana pripremile su radionicu “Ukrasavanje medenjaka” koja će vas vratiti u vrijeme kada su se jelke kitile jestivim medenjacima. Pridružite se njoj u subotu, 9. prosinca u 11 sati, uz prethodnu prijavu.

Muzej Slavonije također nudi jedinstvenu priliku da zavirite u prošlost kroz izložbu “Muzejski božićni stol” u četvrtak, 14. prosinca u 19 sati. Uživajte u postavu muzejskog Božićnog stola, gdje će najbolji porculan, srebrni pribor za jelo i posebni svijećnjaci osvijetliti prostor sjećanjem na svečane blagdane prvog dijela 20. stoljeća.

Osim radionica, Muzej Slavonije nudi i kulturna događanja poput koncerta vokalnih solista AUKOS koji će se održati u četvrtak, 19. prosinca u 19 sati. Prepustite se čaroliji klasične glazbe izvedene od strane studenata Odsjeka za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Za ljubitelje likovne umjetnosti, stručno vodstvo kroz izložbu “MUO u Slavoniji, Slavonija u MUO” pružit će uvid u recentna istraživanja grafičkog opusa Marijana Detonija, najistaknutijeg hrvatskog grafičara između dva svjetska rata, u četvrtak, 21. prosinca u 19 sati, uz vodstvo dr. sc. Antonije Došen.

Ove adventske radionice, izložbe i kulturna događanja organizira Muzej Slavonije kako bi oživio tradiciju i ponudio jedinstveno iskustvo adventa koje spaja prošlost, sadašnjost i umjetničku kreativnost. Uživajte u tematskim radionicama, stručnim vodstvima i prigodnoj tematskoj izložbi te obogatite svoje blagdane u atmosferi Muzeja Slavonije.

Za više informacija o programu Adventa u Muzeju Slavonije kliknite na poveznicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari