Događanja / Istaknuta

13. i 14. prosinca

Vikarijat: Tjedan Svjetskog saveza mladih u Osijeku

Vikarijat: Tjedan Svjetskog saveza mladih u Osijeku

Osječka podružnica Svjetskog saveza mladih Hrvatska želi ukazati mladima, roditeljima, ali i cijelom društvu na važnost odgoja i obrazovanja u zaštiti vrijednosti ljudskog dostojanstva, ali i na ulogu svih sastavnica društva u poštovanju vrijednosti svake osobe

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira drugo izdanje konferencije ''Tjedan Svjetskog saveza mladih" u Osijeku. Krovna je tema događanja ''Obrazovanje u službi ljudskog dostojanstva", a održat će se 13. i 14. prosinca u Ulici Josipa Jurja Strossmayera 58 (prostor Vikarijata Osijek).

Konferencija ima za cilj stvoriti pozitivno okruženje za cjelovit razvoj mladih kako bi bili osnaženi za aktivno djelovanje u društvu kroz moderirane rasprave i interaktivne radionice. Stavljajući naglasak na kulturu života, konferencija usmjerena je na odgoj i obrazovanje djece i mladih. Osječka podružnica Svjetskog saveza mladih Hrvatska želi ukazati mladima, roditeljima, ali i cijelom društvu na važnost odgoja i obrazovanja u zaštiti vrijednosti ljudskog dostojanstva, ali i na ulogu svih sastavnica društva u poštovanju vrijednosti svake osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tema je okruglog stola ''Montessori pedagogija u obrazovanju kod kuće". Montessori pedagogija počiva na geslu: ''Pomozi mi da to učinim sam". Takav individualni pristup djetetu javlja se i u obrazovanju kod kuće koje nosi u sebi brojne potencijalne prednosti i rizike. Prednost je veća prisutnost roditelja u obrazovnom procesu i mogućnost obrazovanja djece u skladu s onime što roditelji smatraju značajnim za svoje dijete, a rizik je nedovoljna socijalizacija djece, kao i pitanje stručnosti roditelja za cjelokupno obrazovanje.

Na okruglom stolu razgovarat će se o prednostima i nedostatcima, kao i o mogućnostima poboljšanja te smanjenja rizika obrazovanja kod kuće.

Program je konferencije u nastavku.

Srijeda, 13. prosinca

  • 13 sati - okrugli stol ''Montessori pedagogija u obrazovanju kod kuće'', prof. dr. sc. Marija Sabolić, mag. prim. educ., univ. spec. art. therap. Tena Đuran, dr. sc. Carla Konta
  • 14,30 sati - radionica ''Pedagogija slobodnog vremena'', dr. sc. Ivan Lenard

Četvrtak, 14. prosinca

  • 9 sati - radionica ''Obrazovanje kod kuće u kontekstu Hrvatske'', mag. educ. phys. Ivan Topić

Izdvojeno

Reci što misliš!