Događanja / Istaknuta

10. prosinca

''Zvuci Panonije'' u AMO: Revijalna priredba koja donosi povijest i tradiciju starih gradskih pjesama

''Zvuci Panonije'' u AMO: Revijalna priredba koja donosi povijest i tradiciju starih gradskih pjesama

Ove će se godine festival održati 10. prosinca u 19 sati u atriju Arheološkog muzeja Osijek u organizaciji Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku, a donose retrospektivu melodija izvedenih prijašnjih godina

''Zvuci Panonije'' revijalna su priredba na kojoj se izvode nove skladbe u duhu slavonske stare gradske pjesme na stihove poznatih hrvatskih književnika, a prvi su put organizirani sada već davne 1972. godine.

Ove će se godine festival održati 10. prosinca u 19 sati u atriju Arheološkog muzeja Osijek u organizaciji Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku, a donose retrospektivu melodija izvedenih prijašnjih godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U programu sudjelovat će vrhunski interpreti slavonske starogradske pjesme: Blanka Došen, Danijela Pintarić, Vlatka Kopić Tena, Željko Lončarić Žec, Predrag Stojić i Zoran Kuna, uz pratnju ponajboljih mladih glazbenika na tamburi, a oni su članovi Tamburaške škole Batorek, STD-a ''Pajo Kolarić'', Glazbene škole Franje Kuhača te Golden Strings Orchestra ujedinjeni u Revijalni tamburaški orkestar Hrvatskog tamburaškog saveza.

Ulaz je za sve zainteresirane slobodan.


Izdvojeno

Reci što misliš!