Događanja / Istaknuta

27. studenoga do 1. prosinca

OŠ Vijenac obilježava 60 godina rada

OŠ Vijenac obilježava 60 godina rada
PR

Škola se obnavlja, napreduje, uči i postiže nove rezultate s novim učenicima, učiteljima i svim ostalim zaposlenicima

U prigodi obilježavanja 60 godina rada Osnovne škole Vijenac pozivaju se svi zainteresirani na programe koje su pripremili učenici i učitelji škole.

Ove godine Osnovna škola Vijenac obilježava 60 godina od početka svoga rada, a bilo je to 27. studenoga 1963. godine kada je naselje Vijenac Ivana Meštrovića tek počelo dobivati svoj oblik. Prva generacija učenika prvoga razreda danas ima 68 godina i većina je u zasluženoj mirovini, a školu danas, između ostalih, polaze i njihovi unuci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

1963. godine u školu upisano je 873 učenika, a danas imaju 211 učenika, dakle četvrtinu od početnog broja učenika. Škola se obnavlja, napreduje, uči i postiže nove rezultate s novim učenicima, učiteljima i svim ostalim zaposlenicima.

Nakon stanke od tri distancirane godine, ova je osmišljena raznovrsnim aktivnostima i obilježavat će ju tijekom cijele školske godine. Središnji program s temom ''Vijenac u srcu'' ipak je u vrijeme kada škola slavi rođendan. 

U ponedjeljak, 27. studenoga u 10 sati u Kulturnom centru Osijek otvorit će se retrospektivna izložba likovnih radova učenika. Likovni su to radovi nastali unazad 40 godina koji su sačuvani u arhivu škole, a predstavljaju raznovrsne teme koje su obrađivane u prigodama obilježavanja dana škole. Izložit će se i pozivnice koje su izrađene za dan škole.

Treba istaknuti i likovne radove nastale u projektu međunarodne suradnje škole i Hrvatske škole iz Pečuha koji predstavljaju gradove prijatelje. Dronom snimili su fotografije u kojoj sudjeluju svi učenici i svi zaposlenici škole, a predstavlja temu ''Vijenac u srcu'' te će fotografije biti digitalno projicirane, kao i fotografije razrednih odjela jubilarne 60-e godine.

U utorak, 28. studenoga u 18 sati u Domu Hrvatske vojske započet će svečani program koji su pripremili učenici sa svojim učiteljima. Bit će tu raznovrsnih točaka, pjesme, plesa, glume, ritmova, pokreta i zajedničkih točaka koje će izvoditi učenici školi za 60. rođendan.

U srijedu, 29. studenoga u 10 sati primit će ispred škole stablo Ginka u školsku ekipu kako bi ono obilježilo sljedeće razdoblje rada škole. Ginko daje snagu mozgu i pamćenju, pa su time željeli poslati poruku da je škola velika škola uspjeha za sve koji ju polaze. Učenici prvoga razreda, dakle 60. generacija škole, plesom će pokazati dobrodošlicu stablu u školskom dvorištu. Učenici osmoga razreda istražili su karakteristike stabla Ginka, pripremili informacije u obliku QR koda te će ih predstaviti ostalim učenicima. Obzirom da su učenici izrazili želju da imaju veliku tortu za 60-ti rođendan škole, pripremili su im i tortu.

Oko 17 sati nadaju se dolasku naših umirovljenika u školu i druženju u opuštenom ozračju i njima dragom prostoru Škole sa sadašnjim zaposlenicima.  

U petak, 1. prosinca, učenici tradicionalno sudjeluju u lampionijadi za Dan grada Osijeka, a izložba bit će otvorena u Kulturnom centru Osijek. Programom obilježavanja Dana OŠ Vijenac čestitat će i rođendan našemu gradu Osijeku. 

                    


Izdvojeno

Reci što misliš!