2. do 16. prosinca

Božić je vrijeme darivanja, a Donjogradski advent prava je prilika za to

Ivica Benić i Petra Barač/SiB.hr

Ovoga Božića građani će ukrašavati božićna drvca i dati ih na dar organizacijama civilnog društva iz Osijeka

Dvanaest organizacija ovoga će Božića dobiti ukrašena drvca za Božić. Drvca će ukrasiti građani, roditelji i djeca, kolege s posla, klubovi i društva u sklopu natjecanja “12 božićnih drvaca”.

”Organizacijom događanja pod nazivom Advent u Donjem Gradu želimo podariti gradu i donjogradskoj zajednici malo božićnog daška u adventskom periodu iščekivanja Kristovog rođenja”, rekla je Judita Paljević Kraljik, pojašnjavajući o čemu je riječ.

Sve će početi 2. prosinca u 10 sati na Evanđeoskom teološkom veleučilištu u Cvjetkovoj 32 kada će prijavljene ekipe moći okititi drvca po svojoj želji i ideji. Maštovitost u povezivanju biblijske poruke i organizacije kojoj je drvce namijenjeno bit će ključno za pobjedu, kao i glasovi građana.

”Najvažniji su zapravo glasovi građana. Svaki posjetitelj moći će glasovati za ono drvce koje mu se najviše sviđa i ponajbolje prenosi božićnu poruku namijenjenu osječkim organizacijama od kojih su neke: Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Dječji dom Klasje, Centar za prihvat beskućnika – Dom sv. Vinka Paulskog (Caritas) i Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek. U razdoblju od dva tjedna, sve do 16. prosinca, ova će vesela izložba radosti i darivanja biti dostupna javnosti svakim radnim danom od osam do 16 sati”, dodala je Paljević Kraljik.

Završetak izložbe “12 božićnih drvaca” bit će obilježen 16. prosinca zajedničkim druženjem pod zvijezdama i lampicama u dvorištu Evanđeoskog teološkog veleučilišta (Cvjetkova 32).

Uz glazbu i tople napitke, građane toga dana od 15 sati očekuje niz dječjih radionica i pregršt iznenađenja, a proglašenje pobjednika natjecanja bit će u 18,30 sati.

Organizatori su događanja Evanđeosko teološko veleučilište (ETVOS), Evanđeoska pentekostna crkva Radosne vijesti i Studentski evanđeoski pokret (STEP).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari