Događanja / Istaknuta

10. studenoga

Veliki koncert u Gradskom vrtu u čast Kići: ''Slavonijo, ja sam tvoje dijete''

Veliki koncert u Gradskom vrtu u čast Kići: ''Slavonijo, ja sam tvoje dijete''
Žarko Bašić/PIXSELL

''Nije moja duša prazna'', ''Ako zora ne svane'', ''Otiš'o je s mirisima jutra'', ''Baranje se ne bi odreko'', ''Slavonijo, ja sam tvoje dijete'', ''Crne oči'', ''Vesela je šokadija'', ''Ej bećari'' – samo su dio repertoara koji će izvoditi Kićine slavonske glazbene snage

U petak, 10. studenoga s početkom u 20 sati u Dvorani Gradski vrt bit će upriličen veliki koncert ''Slavonijo, ja sam tvoje dijete'' u čast Krunoslavu Kići Slabincu.

Brojni poznati slavonski glazbenici obilježit će treću godišnjicu odlaska legendarnog Kiće. 'Otiš'o je s mirisima jutra' tog 13. studenoga 2020. godine pjevač, skladatelj, aranžer, bećar, roker i omiljeni zabavljač. Pretiho, u jedno čudno vrijeme haranja korone, tako da se od njega nisu dostojno oprostili svi oni koji su to željeli. Tri godine poslije, po čovjeku koji je zadužio Osijek i Slavoniju, trebao bi u Osijeku biti nazvan jedan od parkova u Gradskoj četvrti Gornji grad, a na Kićina djela redovito podsjećaju njegovi kolege glazbenici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U organizaciji agencije Koncert i Hrvatske glazbene unije podružnice Osijek, na koncertu u Gradskom vrtu najveće Kićine hitove izvodit će Goran Bošković, Berislav Crnković Bero, Igor Delač, Darko Ergotić, Željko Ergotić, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac, Vlatka Kopić Tena, Zoran Kuna, Željko Lončarić Žec, Antun Nikolić Tuca, Marta Nikolin, Ivan Štivić i KUD Osijek 1862, uz pratnju zabavnog benda Željka Nikolina i Drage Labana te Tamburaškog orkestra "Batorek".

Orit će se zasigurno dvoranom stihovi dobro poznatih pjesama – ''Zbog jedne divne crne žene'', ''Plavuše'', ''Tri slatke riječi'', ''Anuška'' ili onih ''tvrđih'' – Rock'n'Roll band, Rock'n'Roll medley - Rock Around the Clock-Tutti-Frutti, Johnny B. Goode… Inatit će se Slavonija Kići u čast i u tamburaškim tonovima – ''Nije moja duša prazna'', ''Ako zora ne svane'', ''Otiš'o je s mirisima jutra'', ''Baranje se ne bi odreko'', ''Slavonijo, ja sam tvoje dijete'', ''Crne oči'', ''Vesela je šokadija'', ''Ej bećari'' – samo su dio repertoara koji će izvoditi Kićine slavonske glazbene snage.

Program vodit će Uršula Tolj i Miroslav Čabraja.

Cijene su ulaznica za tribine 15, a za parter (sjedenje) 20 eura. Prodajna su mjesta sljedeća: 

  • Osijek – Caffe bar Press, Caffe bar Dvorac (Mačkamama), Caffe bar Play (dvorana Gradski vrt)
  • Našice – The Monkey bar
  • Valpovo – Centar kulture M. P. Katančić
  • Vinkovci – Fitness centar Zara
  • Vukovar k Hotel Lav
  • Eventim sustav – kiosci Tisak media, Petrol benzinske crpke
  • online na poveznici.

Pokrovitelji su koncerta Grad Osijek i OBŽ.


Izdvojeno

Reci što misliš!