Događanja / Istaknuta

15. travnja

Deer & Bike biciklijada Baranjom prvi put prelazi i u Mađarsku

Deer & Bike biciklijada Baranjom prvi put prelazi i u Mađarsku
PR

Organizator biciklijade su udruga Karašicka Republika te obrt Terra Incognita uz podršku Turističke zajednice općine Draž

Za dva tjedna se u Dražu održava najdugovječnija baranjska biciklijada – 7. Deer & Bike koji po prvi puta ove godine ulazi i u Mađarsku.

U subotu 15. travnja 2023. godine u Dražu se održava 7. Deer & Bike, biciklijada koja pruža doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, surduka i vidikovaca Banskog brda kušanja tradicionalnih šokačkih proizvoda. Vožnja je turistička i ima edukativni karakter, tempo je lagan i nije cilj projuriti prirodom već uživati u istoj. Većina biciklijade odnosi se na poljske puteve, a organizator ističe kako će zbog baranjske Planine biti i nekoliko žešćih uspona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanja i spuštanja surducima, posebnost ovogodišnje biciklijade je proslava ulaska u Schengen odlaskom u Mađarsku! Plan je podunavskim šumama ući u Mađarskoj te izbiti do Dunava i naučiti nešto o baranjskim pustarama. Rute iznose 55, odnosno 30 kilometara za one u slabijoj kondiciji, s time da je prva polovina puta u potpunosti ravničarska i šumska dok je drugi dio brdski i mnogo naporniji. Preporuka je MTB bicikl te obavezno kaciga! Start biciklijade je u 11 sati u Dražu, Trg Stipe Đurina. Kotizacija za biciklijadu iznosi 20 eura i pokriva trošak ručka, majice i turističkog vođenja. Organizator biciklijade su udruga Karašicka Republika te obrt Terra Incognita uz podršku Turističke zajednice općine Draž. Ostalo je još vrlo malo mjesta pa predlažemo zainteresirane da se prijave što prije!

Više informacija o samom događanju i prijavi možete pronaći na Facebook stranici Landranje Baranjom i na FB eventu.

Priča se po podunavskim šumama kako će prvo ovogodišnje Landranje baranjskom Planinom biti održano u subotu 6.5.2023. Više informacija na FB stranici Landranje Baranjom.


Izdvojeno

Reci što misliš!