26. studenoga
Karanac: Čvarakfest i Zimski vašar
Najveći sajam domaćih proizvoda u regiji održava se u Karancu na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata
Kao i svake godine, već tradicionalno vas posljednje subote u
studenom očekuje najmasniji i najslasniji festival u regiji, i to
onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – čvarcima!
Najveći sajam domaćih proizvoda u regiji održava se u Karancu na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
47-godišnjak je hitno prevezen u Opću županijsku bolnicu Našice, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo
-
-
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te Krivotvorenje službene ili poslovne isprave, nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznenu prijavu
Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca. Ovdje možeš obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri i antikviteti, samo su neke od stvari koje ćeš ovdje pronaći.
Naravno, u Baranji ništa ne može proći bez naše poznate kuhinje. Na Vašaru možeš kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana na rašljama i sve to ”zaliti” vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravi nazdraviti čokanjčićem domaće rakije!
Tijekom Zimskog vašara održava se i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu. Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA. Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući.
PROGRAM
09:00
– Topljenje čvaraka
– Sajam domaćih proizvoda: suhomesnati proizvodi, sir, zimnica,
kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi
od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
– Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran na rašljama, grah
u ćupu i dr.
– Kuhano vino
12:00
– Proglašenje ”čvarak majstora”
Ne propusti ovaj jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve
ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”.
PRIJAVE za sudjelovanje na sajmu i na natjecanju u topljenju
čvaraka zaprimaju se na tel: 031/702-080 TZ Baranje.
Izdvojeno
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
-
Bez obzira na poskupljenje općenitih životnih troškova, studenti u Osijeku imaju privilegiju relativno stabilnih cijena najma stanova
-
Olga ne planira napustiti Osijek, a u Ukrajinu odlazi samo u okviru posjeta rodbini i prijateljima
-
Reci što misliš!