Događanja / Istaknuta

30. kolovoza

Grgur Savić Vortex Four u Osijeku

Grgur Savić Vortex Four u Osijeku
PR

Predvođen saksofonistom i kompozitorom Grgurom Savićem, Vortex Four je kvartet s dva puhača bez električnih instrumenata koji proizvodi nevjerojatnu količinu energije

U nastavku Serije koncerata novog hrvatskog jazza u utorak, 30. kolovoza 2022. u Trici (Lučki prilaz 2, Osijek), s početkom u 21 sat nastupit će Grgur Savić Vortex Four.

Predvođen saksofonistom i kompozitorom Grgurom Savićem, Vortex Four je kvartet s dva puhača bez električnih instrumenata koji proizvodi nevjerojatnu količinu energije, emocija i svježih ideja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnoviji sastav ovog izvanserijskog saksofonista i nadahnutog glazbenog istraživača, kojeg se od preseljenja u Berlin 2015. godine najčešće povezuje s jazz-punk bendom Space Tigers i avangardnom, multimedijalnom grupom Pitch Shifting, zapalio je zimus zagrebački KCM u postavi s Grgurom Savićem na alt saksofonu, Igorom Lumpertom na tenor saksofonu, Ivarom Robanom Križićem na kontrabasu i Matheusom Jardimom na bubnjevima.

Slovenca koji živi i radi u New Yorku, Igora Lumperta, kojeg se bez imalo ustezanja usuđujemo proglasiti jednim od trenutačno najvažnijih svjetskih saksofonista, uoči planiranih koncerata i snimanja u Berlinu zamijenio je Brad Henkel na trubi, Amerikanac koji se, poput Grgura Savića, u traganju za širim i otvorenijim prostorom muzičkog djelovanja preselio u Berlin iz Kalifornije.

Nakon što je u postavi s Bradom Henkelom na trubi početkom ljeta protutnjao kroz četiri najbolja berlinska alternativna kluba, snimivši u pauzi između koncerata fantastične kompozicije Grgura Savića u berlinskom studiju Zentri Fuge, Grgur Savić Vortex Four kreće na malu balkansku turneju – koja počinje na jazz festivalu u Prilepu, nastavlja se u Skoplju i Beogradu i završava u Osijeku – na kojoj će ovaj put kao kvartet s dva saksofona istraživati te kompozicije i na kojoj će se Grguru Saviću na alt saksofonu pridružiti dva slovenska jazz muzičara mlađe generacije, Blaž Švagan na tenor saksofonu i Jaka Krušič na kontrabasu, te ponovno mladi, ali prekaljeni brazilski bubnjar, koji živi i djeluje u Beču gdje je stekao veliki renome, Matheus Jardim.

ULAZ SLOBODAN.

ORGANIZATOR: Analogni ured

Koncert se realizira pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i u suradnji sa Savjetom mladih Grada Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!