Događanja / Istaknuta

29. kolovoza

Panonska utrka ove subote na osječkoj promenadi

Panonska utrka ove subote na osječkoj promenadi
osijek.hr

Odrasli će trčati 3000, a djeca od 3 do 10 godina 300 metara

Ovo događanje otvorenog tipa ne naplaćuje ulaznice, sudjelovanje je besplatno baš kao i prijave. Ipak, broj sudionika je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama Nacionalnoga stožera Civilne zaštite te Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Internetske prijave sudionika zaprimaju se putem službenih mrežnih stranica Panonske utrke.

Rekreativna i profesionalna zabavno-športska (muško – ženska) Panonska utrka započinje 29. kolovoza ispred Veslačkoga kluba „Iktus“. Odrasli će trčati 3000, a djeca od 3 do 10 godina 300 metara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Najljepša slika i turistička razglednica Osijeka nosi predznak: grad sporta, kako profesionalaca tako i rekreativaca. Grad pridaje veliku pozornost sportu kroz financijske i operativne potpore klubovima i sportskim udrugama građana. Ulažemo i u sportsku infrastrukturu: biciklističke staze, stazu za nordijsko hodanje, imamo Srednjoškolsko igralište, svi naši mjesni odbori i gradske četvrti imaju svoja sportska igrališta. Sve ovo možemo zahvaliti Osječankama i Osječanima koji vole sport. Zato će i treća po redu Panonska utrka, nesumnjivo biti uspješna". – rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i dodala, da bez obzira što je Nered (Marko Lasić, op.a.) u Osijeku i što će Nered biti i na Panonskoj utrci, nereda sasvim sigurno ne će biti, nego isključivo odgovornost u pogledu epidemioloških uputa i preporuka.

Marko Lasić Nered naglasio je da redovno umjereno vježbanje jača imunitet, poboljšava cirkulaciju, smanjuje rizik od zaraza i relaksira mentalnu napetost. Zahvalio se Gradu Osijeku što od samih početaka podupire Panonsku utrku.

"Za vrijeme pandemije COVID-19 ljudi provode vrijeme sjedeći više nego inače. Budite aktivni, istrčite Panonsku utrku bez obzira na dobnu skupinu i osjećat ćete se bolje. Broj sudionika smo zbog novonastale situacije ograničili na stotinu po utrci. Sudionicima ćemo mjeriti temperaturu, brižljivo voditi računa o svim epidemiološkim preporukama i naputcima. Uživamo u gostoljubivosti Osijeka i Slavonije na čemu vam svima iskreno zahvaljujem." – poručio je Marko Lasić Nered.

Osijek je domaćin i organizator čitavog niza rekreativnih događanja na otvorenom. Takvi događaji predstavljaju prvi korak prema normalizaciji situacije u kojoj se nalazimo. Teško je pobrojati sve rekreativne utrke što se odvijaju u našem gradu i okupljaju zaljubljenike u trčanje. Svaka utrka je natjecanje sa samim sobom, ona izgrađuje zdravlje i karakter osobe. Zato se svi skupa radujemo, što Panonska utrka nije otkazana, nego je još jedan športski događaj u nizu koji će okupiti puno rekreativaca i profesionalaca.

Više info i prijave: http://panonskautrka.hr/

 


Izdvojeno

Reci što misliš!