29. srpnja do 4. kolovoza

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Lomljenje Metalom Open Air, Kukuruzijada, utakmica Osijek – Šibenik…

PIXSELL

Predstojeći nam tjedan donosi niz sportskih, kulturnih i glazbenih manifestacija u kojima mogu uživati sve generacije

Uskoro ulazimo u mjesec kolovoz u kojemu nas također očekuje niz zanimljivih ljetnih glazbenih, sportskih i kulturnih manifestacija.

Tako se u četvrtak od 17 do 18 sati održava besplatna radionica pod nazivom ”Ulja, djeca i imunitet” na lokaciji koja će biti naknadno javljena. Naime, aromaterapeutkinja Martina Batos tada će izraditi roler za imunitet na bazi eteričnih ulja.

Osim toga, porazgovarat će s posjetiteljima i o tome kako na prirodan način raditi na imunitetu djece pri povratku u škole i vrtiće koji nam se bliži. Za sudjelovanje na radionici potrebna je prijava, odnosno rezervacija mjesta koja se provodi na poveznici.

>> Pripremite svoje dijete za jesen besplatnom radionicom o jačanju imuniteta

U subotu se pripremite na još jedno izdanje Lomljenja Metalom Open Air koje će se upriličiti u sklopu Osječkog ljeta kulture u dvorištu Stare pekare u Tvrđi. Program počinje u 20 sati, a osječka će publika u njegovim okvirima imati priliku uživati u žestokim notama bendova Inmate (Velenje, SLO), Arises (Zadar), Sworn To Death (Zagreb) i Okl’s FruitLoops (Novo Mesto, SLO).

Ulaz je, kao i na ostala događanja u sklopu OLJK-a, besplatan. Pronađite, stoga, old school majicu, suđenog metal brata, trzalice u zraku, novu playlistu, nasmiješenog konobara, opasne metalke i kidanje žica gitare te požurite na ovo jedinstveno događanje.

>> Dvorište Stare pekare: Lomljenje Metalom Open Air 2024.

Ako ste ljubitelj tradicionalnih slavonskih običaja te isto takvih manifestacija, istoga se dana zaputite u Čepinske Martince na Kukuruzijadu, gastronomsku manifestaciju u organizaciji KUD-a Čepinski Martinci koja je već dobro poznata velikom broju posjetitelja. Ove će se godine održati od 18 sati u središtu mjesta te ponuditi mnogobrojne degustacije, počevši od kukuruznog brašna kao što su kolači, peciva, kokice i žganci, pa sve do kuhanog i pečenog kukuruza.

Sve su degustacije besplatne, a vrijedni članovi KUD-a pripremit će ih sa zadovoljstvom (prošle je godine bilo više od 106 vrsta). Za najmlađe, naravno, tu su i ove godine vrtuljak u košarama za kukuruz, jahanje na malim konjićima i ostala iznenađenja, dok će goste glazbenim programom zabavljati Stjepan Jeršek Štef i TS Žitna polja.

>> TS Žitna polja i Stjepan Jeršek Štef nastupit će na Kukuruzijadi u Čepinskim Martincima

Ove nedjelje i u utorak, 6. kolovoza upriličit će se još jedna slična manifestacija, a to je kirvaj u Piškorevcima u okviru kojega će se organizirati dva koncerta. Prvi je onaj fantastičnih izvođača Emira LapsusaAntoniette Čerkez u nedjelju od 21 sat, a drugi Osmana Hadžića i Marija Mioča u utorak u isto vrijeme.

Cijene ulaznica u pretprodaji iznose 15, a na dan koncerta 20 eura te su dostupne u Đakovu (Jelačić bar), Josipovcu (CB Luna), Velikoj Kopanici (CB Monap), Slavonskom Brodu (CB Gatsby) i Babinoj Gredi (CB Fortuna). Ipak, mogu se kupiti i online, i to ovdje i ovdje.

>> Emir Lapsus, Antoniette Čerkez, Osman Hadžić i Mario Mioč u Piškorevcima

Također u nedjelju NK Osijek igra nogometni dvoboj protiv HNK Šibenik na Opus Areni s početkom u 21 sat. Utakmica je dio HNL natjecanja.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Još je uvijek, točnije do 5. kolovoza u tijeku i 51. Kolonija kipara naivaca koja okuplja grupu samoniklih umjetnika u Ernestinovu. Na manifestaciji su, između ostalih, preostali nastupi brojnih KUD-ova, Blues & Metal Fest, kino na otvorenom te koncerti Passage benda, Luke Nižetića, Romea i Prijatelja, Livia Beraka i Tamburaškog sastava Sedam Osmina. Ulaz je na sve besplatan.

Traje i 24. Osječko ljeto kulture koje ovoga tjedna u gradu na Dravi nudi plesni tjedan u maloj dvorani KC-a i koncert Hrvoja Hrešča i Katherine Berio Quintero u dvorištu Glazbene škole Franje Kuhača te projekcije filmova ”Zaneseni”, ”Četvero malih odraslih” i ”Lassie 2: Nova pustolovina” na krovnoj terasi i u maloj dvorani KC-a (četvrtak, petak i subota).

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na redakcija@sib.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari