13. srpnja

22. Gastro film fest u Osijeku okupit će ljubitelje kratkometražnih filmova o hrani i piću

PR

Ovo je manifestacija koja svim zainteresiranima približava kvalitetan i malo drugačiji filmski program koji inače nisu u mogućnosti pogledati

U subotu, 13. srpnja na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek (Ulica Kneza Trpimira 2/A, u blizini zgrade Eurodoma) održat će se 22. Gastro film festival, i to sada već treću godinu zaredom kao dio programa Osječkog ljeta kulture.

Gastro film fest festival je kratkometražnih filmova svih žanrova o hrani i piću i filmova u kojima se hrana i piće pojavljuju. Festival je od početka međunarodnog karaktera koji se zadnjih godina proširio sve većim brojem zemalja sudionika s gotovo svih kontinenata. Ovo je manifestacija koja svim zainteresiranima približava kvalitetan i malo drugačiji filmski program koji inače nisu u mogućnosti pogledati.

Također, razvija se i svijest diljem svijeta o tome da se Hrvatsku, Osječko-baranjsku županiju i, u konačnici, grad Osijek, osim kao turističku destinaciju, može doživjeti, barem na jednu večer, kao filmsku destinaciju.

Nakon projekcije bit će proglašenje najboljih filmskih ostvarenja, po mišljenju i odluci stručnog prosudbenog žirija. Također, i publika će odabrati svoga favorita.

Festivalska projekcija počinje u 21 sat. U slučaju kiše, seli se u malu dvoranu Kulturnog centra u prizemlju.

Organizator je festivala Video klub Mursa. Program je realiziran uz podršku Osječkog ljeta kulture i Kulturnog centra Osijek te financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture OBŽ.

Medijski su pokrovitelji STV – Televizija Slavonije i Baranje, Osijek031.com i Tranzistor.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari