21. do 23. lipnja

Bilje: 24. Međunarodni etno susreti [PROGRAM]

Davor Javorović/PIXSELL

Organizator je događanja Općina Bilje i TZO Bilje-Kopački rit, uz potporu Osječko-baranjske županije i Hrvatske turističke zajednice

I ove godine pozivaju se svi zainteresirani posjetitelji na to da se pridruže 24. Međunarodnim susretima u čarobnom perivoju Dvorca Eugena Savojskog.

U petak, 21. lipnja, u Domu kulture u Bilju održat će se prigodni nastup Folklornog ansambla Bilje te koncert poznatog izvođača LADA Stjepana Večkovića.

U subotu, 22. lipnja kreće program u parku ispred dvorca Eugena Savojskog u Bilju.

U jutarnjim satima organizirali su za one najmlađe vrlo kreativne radionice u suradnji s brojnim udrugama, Osnovnom školom Bilje i Dječjim vrtićem Grlica. Tako će djeca moći istraživati vitešku povijest i radionice gađanja lukom i strijelom, ali i doživjeti kako je izgledao turski logor.

U suradnji s Fakultetom agrobiotehničkih znanosti moći će sudjelovati na radionici zanimljivog naziva ”Umjetna inteligencija-kukci u džepu”.

Posebno je zadovoljstvo najaviti i predstavu ”Tima bajki”, vrlo duhovitu i zabavnu Cvilidretu.

Za mlade i odrasle organizirali su radionice Udruge PLANTaža: oslikavanje prirodnim bojama i izrade prirodnih repelenata protiv komaraca. >> U Bilju održani 23. Međunarodni etno susreti

A poslijepodne započinje kulturno-umjetnički program: nastup Tamburaškog sastava Quercus u 16 sati te nastup KUDova od kojih ističemo posebno gostovanje Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo iz Subotice. Od 21 sat slijedi nastup Tamburaškog sastava Džentlmeni i kasnije nezaobilazna zabava uz DJ Ilu.

U nedjelju, 23. lipnja nastavljaju s jutarnjim radionicama za djecu. Tako će u organizaciji Udruge Dokkica najmlađi sudjelovati u radionici Zavičajna pričaonica i starinskim igrama. 

Tu će se pridružiti vatrogasci iz DVD Bilja koji će predstaviti posjetiteljima svoja vozila, a poseban je hit novo vatrogasno vozilo u potpunosti opremljeno i vrlo atraktivno za razgledati.

Poslijepodne OŠ Bilje i njihova školska zadruga organiziraju interaktivnu radionicu Avanture u dvorcu, a Konjički klub Hercules upoznat će djecu sa svojim simpatičnim ponijima s kojima će moći i prošetati.

Kazališna družina Susret sa žonglerskom predstavom ”Zajedno na plaži” zabavit će publiku žonglerskim vještinama.

Nastup Tamburaškog orkestra Rapsodija u 17,30 sati donosi jedan drugačiji repertoar, izvedbe modernih pjesama kroz zvuk tamburica. Kako zvuči glavna tema ”Igre prijestolja” na tamburici svakako će pobuditi interes posjetitelja.

Posebno najavljujemo posjetitelje iz Dalmacije, Klapu Cambi iz Kaštela Kambelovca koja će donijeti dašak morskog ugođaja u ljetnu atmosferu parka u 20 sati.

Uz brojne izvođače i sadržaje za najmlađe, u parku će biti ponuda autohtonih domaćih proizvoda i rukotvorina, lovačkih specijaliteta Lovačkog društva ”Srnjak” iz Bilja, langošica i fritula uz pregršt dobre ljetne atmosfere.

Organizator je događanja Općina Bilje i TZO Bilje-Kopački rit, uz potporu Osječko-baranjske županije i Hrvatske turističke zajednice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari