8. i 9. lipnja

Secesijski zdenac: Festival urbane kulture OSCANS [PROGRAM]

Damir Janković/Adverta

Sadržaja će biti za sve uzraste, a cilj je, naravno, promocija urbane kulture i umjetnosti

Festival urbane kulture OSCANS vraća se i ove godine, i to veći, bolji i luđi nego ikada prije! Neke stvari ostaju nepromijenjene, dok druge donose potpuno novo iskustvo. Ove godine očekuju vas brojna iznenađenja i inovacije koje će ovaj događaj učiniti nezaboravnim.

Oscansi će se tako ove godine održati na novoj i još atraktivnoj lokaciji. Na livadi kod Secesijskog zdenca (Šetalište kardinala Franje Šepera 4) u subotu, 8. lipnja, sve zaljubljenike u urbanu kulturu i umjetnost očekuje prava poslastica. Naime, 20 umjetnika podijeljenih u pet timova oslikavat će velike kocke, za što će imati samo četiri sata. Ne bi to bilo tako uzbudljivo da organizatori nisu odlučili dodijeliti temu crtanja i boje s kojima će se moći crtati tek sat vremena prije početka graffiti jama. 

Svi timovi dobit će jednaku temu crtanja, jednake boje i isto vrijeme za stvaranje novih umjetničkih djela. Ove godine dolaze vrhunski umjetnici iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske, a osječke boje branit će neki od najpoznatijih domaćih imena: Dale, Rebus i Wasko

Osim graffiti jama, važno je istaknuti da je Oscans jednodnevni festival namijenjen cijeloj obitelji. Sadržaja će biti za sve uzraste, a cilj je, naravno, promocija urbane kulture i umjetnosti. Radionice za djecu, chill zona s hranom i pićem te razne aktivacije samo su neke od aktivnosti koje vas očekuju na predivnoj lokaciji u srcu Osijeka.

Tijekom prijepodneva održat će se Posca graffiti radionica koju će voditi Atek & Mr. Pain, dugogodišnji graffiti umjetnici te jedni od autora knjige ”Blackbook Croatia” koja sadržava najveći broj skica graffiti umjetnika iz Hrvatske. Radionica je besplatna, a kapacitet radionice popunio se u samo sat vremena.

Osim graffiti radionice, u suradnji s nekoliko osječkih udruga, pripremaju se i brojne mini radionice za sve zainteresirane, a više informacija organizatori donose uskoro. 

Tijekom cijelog dana sve prisutne će zagrijavati vrhunski zvuci hip-hopa, a DJ palicu će imati Armando i Mefa.

Organizatori nisu zaboravili ni ono najbitnije – after party. FUK after održat će se na istoj lokaciji u suradnji s Kreativnom agencijom Adverta od 21 sat.

Ove godine, raspored događanja izgleda ovako:

  • 10:00 – 12:00 – POSCA graffiti radionica
  • 12:00 – 16:00 – radionice i aktivacije
  • 14:30 – okupljanje umjetnika
  • 15:00 – podjela sprejeva i teme graffiti jama
  • 16:00 – 20:00 – graffiti jam
  • 21:00 – FUK After

Nepromijenjena je i rečenica od prošle godine – bilo da si umjetnik ili obožavatelj ulične umjetnosti, ovo je događaj koji se ne propušta!

Mi smo preuzbuđeni i jedva čekamo da Oscansi počnu. Do tada ćemo redovno objavljivati ažurne informacije i što vas sve očekuje. Pripremite se za festival koji će pomaknuti granice urbane kulture!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari