Događanja

26. ožujka

Atraktivna XCO Kopika utrka na osječkoj lijevoj obali Drave

Atraktivna XCO Kopika utrka na osječkoj lijevoj obali Drave

Kružna cross-country staza, duljine 4000m i 50m visinske razlike

Utrka XCO Kopika organizira se na lijevoj obali Drave, odmah kraj pješačkog mosta. Ova utrka organizira se već petu godinu za redom u sklopu Slavonske Brdsko Biciklističke Lige. U prosjeku svake godine na utrci sudjeluje 90ak natjecatelja koji se okupljaju primarno iz Slavonije, ali i iz ostalih dijelova regije (BiH, Zagreb, Rijeka, Mađarska, Srbija).

Staza je kružnog oblika te kroz više krakova vožnje ima više od 3 kilometra šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje. Uz stazu, također postoje i elementi za izvođenje manjih skokova te pump-track. Osim upotrebe za samu utrku, staza se vozi svakodnevno i održava od strane članova kluba.

Ukratko o udruzi/klubu:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

BK Osijek 2010 je pokretač i nositelj natjecateljskog biciklističkog sporta u gradu Osijeku, član HBS-a, Zajednice športskih udruga grada Osijeka, Športske zajednice Osječko – baranjske županije, suosnivač je Slavonske biciklističke udruge, koja okuplja biciklističke klubove iz čitave Slavonije s ciljem organiziranja i provođenja rekreativne Slavonske brdsko biciklističke lige, čiji je aktivni i zapaženi sudionik.

U dosadašnjem radu, zabilježili su mnoge vrijedne rezultate na nacionalnim prvenstvima, KUP-u RH i regionalnoj, rekreativnoj SBBL. Također, organizatori smo mnogih biciklijada i utrka, na kojima sudjeluje i po stotinjak rekreativaca i natjecatelja.

Datum utrke: 26.03.2023.
Vrijeme okupljanja: Prijava, registracija i podjela startnih brojeva od 08:30 -10:00 sati
Mjesto okupljanja: Skate park Pannonian

Staza: Kružna cross-country staza, duljine 4000m i 50m visinske razlike. Označena strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera. Podloga 3,400m šumski singletrack, 600m makadam/asfalt.

Službeni raspis - https://bit.ly/3WN5b6Z
Prijave - https://bit.ly/3DtsyLQ
Snimak staze - https://youtu.be/ccEzrvS4bpE
Galerija fotografija s XCO Kopika 2022 - https://bit.ly/3JsZF4z
Facebook događaj - https://fb.me/e/3dqFH8c77


Izdvojeno

Reci što misliš!