Događanja

29. rujna

Praizvedba skladbe Dalibora Bukvića HORIZONT – Vučedolski misterij

Praizvedba skladbe Dalibora Bukvića HORIZONT – Vučedolski misterij

Praizvedba skladbe Dalibora Bukvića HORIZONT – Vučedolski misterij u izvedbi Vokalnog ansambla Brevis i Ženskog zbora Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku

U četvrtak, 29. rujna 2022. godine u 19 sati, u Muzeju vučedolske kulture, održat će se praizvedba skladbe hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića HORIZONT – vučedolski misterij za ženski zbor i soliste. Pod dirigentskim vodstvom Antoanete Radočaj-Jerković program izvodi Vokalni ansambl Brevis i Ženski zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku uz sopranisticu Anju Papa i uz klavirsku pratnju Davora Dedića.

Važno je istaknuti da će u izvedbu biti integrirani ulomci iz knjige Kartografija ljubavi Dunavom književnice Helene Sablić Tomić koje će interpretirati glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Antonia Mrkonjić. Također, izvedbu prate video zapisi skladbe, snimljeni ranije ove godine na arheološkom lokalitetu Vučedol za koje je koreografiju osmislio Vuk Ognjenović, a kostimografski ih oblikovala Zdenka Lacina Pitlik. Autor video materijala je Josip Grizbaher dok je za produkciju događanja kao kreativna producentica zadužena Majda Milinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ideja skladbe HORIZONT – vučedolski misterij se zasniva na umjetničkoj sublimaciji elemenata astralnog simbolizma prisutnog u vučedolskoj kulturi i suvremenih promišljanja na temu traganja za smislim te prema riječima skladatelja Bukvića „skladom u vrtlogu vremenskog beskraja“ u čemu se univerzalnost glazbe kao svevremenske umjetnosti potvrdila kao odličan putokaz.

Projekt je  povezao više subjekata u kulturi - Institut za zborsku glazbu Polifonija, Akademiju za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te Muzej vučedolske kulture koji pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Osijeka pozivaju zainteresiranu publiku na izvedbu.  


Izdvojeno

Reci što misliš!