Događanja

od 21. do 26. ožujka

Eko tjedan osječkih javorovaca završit će proljetnim izletom "Pozdrav Proljeću"

Eko tjedan osječkih javorovaca završit će proljetnim izletom
Ivica Benić/SiB.hr

U razdoblju od 21. do 24. ožujka Izviđački klub Javor Osijek organizira tradicionalni Eko tjedan koji ima produžetak odlaskom na izlet Pozdrav Proljeću 26. ožujka

Na prvi dan proljeća 21. ožujka obilježava se Svjetski dan šuma. Družina Mravi (mladi od 15 do 30 godina) na sam prvi dan proljeća s početkom u 20 h imat će aktivnost na temu „Globalne ugroženosti šuma“. Gost predavač biti će gospodin Dalibor Tonc, stručnjak, ljubitelj, poznavatelj i čuvar šume i šumskog bogatstva. Voditelj aktivnosti je Luka Bujak.

Idućeg dana, u utorak, obilježava se Svjetski dan voda.  Tako će Družina Runolist (učenici od 5 do 8 razreda OŠ) održati aktivnost s početkom u 20 h  „Podzemne vode i klimatske promjene“ te će se posebno upoznati s ponornicama u RH. Gost na aktivnosti biti će profesorica Mirna Habuda Stanić s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku koja će sudionicima pružiti nova znanja o važnosti podzemnih voda i utjecaju klimatskih promjena. Voditeljica aktivnosti je Monika Feher.

Najmlađa Družina Jagoda (učenici od 1 do 4 razreda OŠ) u četvrtak 24. ožujka s početkom u 19 h obilježit će Svjetski meteorološki dan s posebnim osvrtom na važnost mjerenja vremena. Sa svojom aktivnosti obilježiti će i 75 godina postojanja DHMZ. Gost na aktivnosti biti će profesor geografije Mirko Andrić iz OŠ Retfala koji je zaljubljenik u prirodu, planinar i strastveni ljubitelj geografije. Voditeljica aktivnosti je Blaženka Hap.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve aktivnosti su otvorenog tipa, i održavaju se u prostorijama udruge Osijek, Z. J. Jovanovića 21, prvi kat, a pridružiti se mogu svi zainteresirani.

Izviđački način života je život u skladu s prirodom. Izviđač MISLI ZELENO, izviđač DJELUJE ZELENO, izviđač POTIČE ZELENO, jer sve što je prirodno to je ono pravo.

Koordinatorica Eko tjedna osječkih javorovaca je predsjednica udruge Jadranka Kokolari.

Eko tjedan završavamo izletom (u subotu 26. ožujka) u Voćin i posjetom GEO INFO CENTRU PP Papuk, te aktivnostima u prirodi.

Za osječke javorovce nema mira, jer već tjedan poslije posvećuju dobrim djelima i obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela koji se obilježava 3. travnja.


Izdvojeno

Reci što misliš!