Događanja

13. listopada

"Kako postati udomitelj?" saznajte odgovore na informativnoj tribini

Tribina Kako postati udomitelj, usmjerena poticanju i promoviranju udomiteljstva, održat će se u Donjem Miholjcu 13. listopada 2020., s početkom u 17:00 sati, u prostoru Gradske vijećnice (vijećnica dvorca Mailath), Vukovarska 1/I

Cilj tribine je pružiti zainteresiranim građanima što više informacija o udomiteljstvu za djecu i procesu udomljavanja i dati odgovore na pitanja: tko sve može biti udomitelj, koji su koraci na putu prema udomiteljstvu, koje su to obveze i prava koje udomitelji imaju, koja djeca se smještaju u udomiteljsku obitelj te koje vrste udomiteljstva postoje.

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dat će stručni radnici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, Centra za socijalnu skrb Donji Miholjac i građani koji su i sami udomitelji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tribina se provodi u okviru Projekta Podržimo i osnažimo dijete i obitelj, koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF), u iznosu od 5.987.667,50 kn.

U cilju sprječavanja širenja zaraze Koronavirusom (COVID-19) tijekom održavanja tribine pridržavat ćemo se svih aktualnih preporuka HZJZ-a i Stožera OBŽ.

O PROJEKTU:

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek od listopada 2019. provodi projekt „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj„, koji ima za cilj osnažiti izvaninstitucionalnu podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima na području Osječko-baranjske županije te povećati svijest o prednostima udomiteljstva.

U sklopu projekta provode se usluge savjetovanja i pomaganja, usluge poludnevnog boravka te kampanja o udomiteljstvu.

Uslugu savjetovanja i pomaganja pružaju mobilni timovi za biološke, posvojiteljske i udomiteljske obitelji te za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Usluge poludnevnog boravka namijenjene su djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi na dvjema novim lokacijama u Dalju i Tenji, a na postojećoj lokaciji u Bistrincima projektom će se uključiti veći broj djece.

Kampanjom o udomiteljstvu Centar želi senzibilizirati javnost o važnosti, prednostima i mogućnostima udomiteljstva s ciljem povećanja interesa za udomiteljstvo i povećanja broja udomitelja. U sklopu kampanje provest će se sljedeće aktivnosti:

• informativne tribine za zainteresirane građane u Donjem Miholjcu, Našicama, Valpovu, Đakovu, Osijeku i Belom Manastiru
• okrugli stol na temu udomiteljstva namijenjen stručnjacima u području socijalne skrbi
• dvodnevna konferencija na temu „Promicanje udomiteljstva“;
• organiziranje aktivnosti za udomiteljske obitelji
• druge promotivne aktivnosti.

Sve detaljnije informacije o projektu mogu se pronaći na internetskoj stranici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek (podo.klasje.hr). Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Trajanje projekta je 36 mjeseci.


Izdvojeno

Reci što misliš!