18. do 20. lipnja

ReArt festival ovog vikenda u Osijeku [PROGRAM]

ReArt Festival pridonosi prepoznatljivosti grada Osijeka i mapiranju prostora Slavonije i Baranje kao jednim kulturnim i urbanim središtem, mjestom za umjetnost i raznolikost

Udruga Reart organizira ReArt festival umjetnosti i kreativnosti koji će se održati od 18. do 20. lipnja 2021. u Osijeku, u malo specifičnijim, ali kreativnim okolnostima.

ReArt festival traje tri dana, a svake godine nova tema festivala diktira drugačiju programsku strukturu, a ovogodišnja jest “Mali princ”. Ove godine festival će se održati u Tvrđi, a činit će ga aktivnosti i programi iz područja likovnosti, kazališta i performansa, postavljanje izložbi i intervencije u javnom prostoru (izrada monumentalnih skulptura i instalacija), održavanje glazbeno-scenskih nastupa, te vođenje kreativnih radionica, edukacija i kreativnog sajma. Time se tematski prezentira problemska cjelina od značenja za razvoj zajednice i aktivira se inovativno iščitavanje prostora grada – kroz umjetničku prizmu.

ReArt Festival pridonosi prepoznatljivosti grada Osijeka i mapiranju prostora Slavonije i Baranje kao jednim kulturnim i urbanim središtem, mjestom za umjetnost i raznolikost.

Festival istovremeno na jedinstveni način promovira i obogaćuje turističku i gospodarsku ponudu urbane kulture povezivanjem umjetnika, obrtnika i kreativaca, te pružanjem raznolike ponude umjetničko-kreativnog stvaralaštva. Na taj način, otvaraju se mogućnosti za sklapanje daljnjih suradnji i gostovanja, unutar i izvan granica Republike Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari