
Travanj je Mjesec čokolade na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, a jedna od najslađih (i najmirisnijih!) radionica održat će se u četvrtak, 24. travnja od 10 h u Laboratoriju 12.c
Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku i ove godine nastavlja s originalnim i edukativnim događanjima u sklopu svog PTF kalendara, a travanj 2025. obilježava se kao – Mjesec čokolade. Među najzanimljivijim aktivnostima ističe se radionica pod nazivom „Slast za kožu“, koja spaja dvije naizgled nespojive, ali itekako primamljive teme – čokoladu i prirodnu kozmetiku.
Radionica će se održati u četvrtak, 24. travnja s početkom u 10 sati u Laboratoriju broj 12, odmah ispod zgrade Uprave PTF-a. Sudionici će imati priliku iz prve ruke doznati kako se čokolada i kakaovo zrno mogu iskoristiti ne samo u prehrani, već i za njegu kože – u vidu potpuno prirodnih pripravaka.
Radionicu vodi prof. dr. sc. Stela Jokić, novoizabrana dekanica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, koja svoj mandat službeno preuzima u listopadu ove godine. Do tada obnaša dužnost prodekanice za promidžbu i suradnju s gospodarstvom. Profesorica Jokić rado će dati izjavu za medije i otkriti više o dobrobitima prirodne čokoladne kozmetike, kao i o istraživanjima koja se provode na Fakultetu u tom području.
Svi ljubitelji čokolade, prirodne njege i znanstvenih radionica svakako bi trebali posjetiti ovaj jedinstveni događaj, koji spaja znanje, strast i – čokoladni zanos.