Zoo vrt Osijek: Obilježavanje Dana gmazova

Sandra Šimunović/PIXSELL
Ned
27
27. listopada
10:00 - 12:00
Osijek
Sjevernodravska obala 1
Osijek

Ove se godine suočite sa svojim strahovima - uzmite u ruke ili samo podragajte neke od ljuskavih stanovnika Zoo vrta

Loading Događaji

Pridružite se obilježavanju Dana gmazova u nedjelju, 27. listopada od 10 do 12 sati u Zoo vrtu Osijek u suradnji s Odjelom za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Gmazovi većinom ne spadaju u naše omiljene životinje, no izuzetno su važni kako za ekosustav, tako i za nas same. Gmazovi, u koje ubrajamo krokodile, zmije, guštere, kornjače i prijemosnike, kao i mnogi drugi organizmi, vrlo su ugroženi te im se brojnost svakim danom smanjuje. Tome dodatno doprinosi činjenica da, nažalost, mnogi gmazovi imaju lošu reputaciju te ih se ljudi često (neopravdano) boje.

Sa ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti, svake godine obilježava se njihov dan. Ove se godine suočite sa svojim strahovima – uzmite u ruke ili samo podragajte neke od ljuskavih stanovnika Zoo vrta. Osim toga, naučite nešto novo o ovim jedinstvenim organizmima, provjerite svoje znanje u zabavnim pitalicama te pogledajte različite preparate, kao i fotografije gmazova iz cijeloga svijeta autora Gorana Šafareka, Tomislava Glavaša i Olge Jovanović Glavaš.

Najmlađi se posjetitelji mogu zabaviti raznim kreativnim aktivnostima na temu gmazova.

Preporučeno