Osječka konkatedrala: Koncert bugarskog djevojačkog zbora Evmolpeja

Ivica Benić/SiB.hr
Sub
26
26. listopada
19:30
Osijek
Ulica Pavla Pejačevića 1
Osijek

Inače, osječka konkatedrala redovito ugošćuje vrhunske glazbenike i zborove, stoga i spomenuta manifestacija obećaje poseban umjetnički doživljaj

Loading Događaji

Nacionalna zajednica Bugara u Hrvatskoj i Đakovačko-osječka nadbiskupija organiziraju poseban koncert djevojačkog zbora Evmolpeja iz Plovdiva, jednog od najprestižnijih zborova u Bugarskoj. Navedeni je zbor poznat po iznimnoj izvedbi tradicionalne bugarske glazbe, ali i po bogatom repertoaru klasičnih i duhovnih skladbi.

Koncert će se održati u subotu, 26. listopada s početkom u 19,30 sati u Konkatedrali svetog Petra i Pavla, apostola koja svojim ambijentom pruža savršenu akustiku i atmosferu za ovakva glazbena događanja. Inače, osječka konkatedrala redovito ugošćuje vrhunske glazbenike i zborove, stoga i spomenuta manifestacija obećaje poseban umjetnički doživljaj.

Djevojački zbor Evmolpeja iz Plovdiva već je stekao međunarodno priznanje nastupajući na brojnim festivalima i događanjima diljem Europe. Njegov bogati vokalni izraz i posvećenost izvedbi duhovne glazbe donose jedinstvenu kombinaciju tradicije i suvremenog glazbenog stvaralaštva.

Osim u Osijeku, navedeni će zbor nastupiti i dan ranije u Katedrali svetog Petra u Đakovu, animirajući svetu misu u 18,30 i potom samostalni koncert u 19,30 sati. Organizatori, stoga, pozivaju sve ljubitelje zborske i duhovne glazbe na pridruživanje ovom izuzetnom događanju te uživanje u vrhunskim glazbenim izvedbama djevojačkog zbora Evmolpeja iz Plovdiva.

Preporučeno