Jezero Borovik: Besplatna avantura za sve osječke učenike i izviđače

Mirela Belaj/SiB.hr
Sub
26
26. listopada
09:00 - 18:00
Đakovo
Jezero Borovik
Đakovo

Cilj je kroz zabavu i edukaciju poticati pozitivne vrijednosti te bolje upoznati naš zavičaj

Loading Događaji

Izviđački klub Javor Osijek poziva sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i članove izviđača, na jednodnevni izlet na jezero Borovik u subotu, 26. listopada. Izlet je potpuno besplatan zahvaljujući podršci Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Vodovoda Osijek i Zaklade izviđačkog prijateljstva.

Očekuje vas, stoga, bogat program prepun aktivnosti u prirodi poput šetnji, radionica o zdravim navikama života te Izviđačke olimpijade. Cilj je kroz zabavu i edukaciju poticati pozitivne vrijednosti te bolje upoznati naš zavičaj.

Jedan od vrhunaca dana bit će izviđačka olimpijada koja će se održati u tri kategorije: za učenike nižih razreda osnovne škole, više razrede osnovne škole i srednjoškolce. Svaka škola koja prijavi ekipu dobit će na poklon loptu, a sudionici olimpijade mogu očekivati i prigodne nagrade. Nakon fizičkih izazova, izletnici će uživati u slatkim i slanim savijačama u sklopu degustacije pod nazivom “Burek može uvijek”. Ovaj gastronomski dio programa svakako će dodatno obogatiti cijelo događanje.

Roditelje pak prijavljenih sudionika pozivaju na inicijativni sastanak osnivanja “Savjeta roditelja” Izviđačkog kluba Javor Osijek koji će se održati istoga dana u 16,30 sati u prostorijama udruge. Na sastanak se mole roditelji da ponesu svoje domaće savijače koje će svi moći kušati. Svi roditelji imat će priliku sudjelovati u razgovorima o budućim aktivnostima i suradnji s klubom.

Polazak na izlet planiran je u devet sati iz Izviđačkog parka Donji Grad, a povratak oko 18 sati. Svi zainteresirani učenici i roditelji trebaju popuniti prijavnicu do četvrtka, no preporučuje se što ranija prijava zbog ograničenog broja mjesta u autobusu. Dodatne informacije o izletu, kao i prijavnicu, možete pronaći na službenim stranicama Izviđačkog kluba Javor Osijek.

Povezani sadržaj
Preporučeno