Info-centar za mlade Osijek: iMOS 2024.

Pixabay
Pon
28
28. listopada - 31. listopada
18:30 - 12:00
Osijek
Ulica kralja Zvonimira 15
Osijek

Info-centar za mlade Osijek usmjerava se prema ključnoj ulozi kvalitetnih informacija u donošenju obrazovnih odluka i oblikovanju života mladih ljudi

Loading Događaji

Pripremite se za događanje koje ne želite propustiti – iMOS 2024 – Informiranje mladih Osijeka koje će se održati od 28. do 31. listopada u Info-centru za mlade Osijek.

Ako želite naučiti nešto novo, dobiti inspiraciju ili se samo zabaviti s vršnjacima, ovo je pravo mjesto za vas. Ako su vam pritom zanimljive teme kao što su “Voli me, ne voli me…“, “Šta ta priroda hoće od mene…?“, “I traženje posla je posao“, “Razumijem te i prihvaćam“ i “Gdje da saznam…?“ ne gubite vrijeme i pridružite se ovome događanju.

Ne zaboravite ponijeti svoje najdraže ideje i dobru energiju jer znanje je moć i tko zna, možda otkrijete baš ono što će vam promijeniti život! Prijavite se putem poveznice na odabranu aktivnost (ili možda čak na sve) i označite radionicu na kojoj želite sudjelovati.

“Voli me, ne voli me…“ pružit će vam jedinstvenu priliku za nove spoznaje i otvorenu raspravu o dinamičnim odnosima koji oblikuju vaše živote.

Moći ćete istražiti ključne aspekte partnerskih odnosa, uključujući komunikaciju, povjerenje, granice i emocije. U pitanju su interaktivna radionica, nova znanja i informacije te grupna rasprava (ako baš budete željeli) i prilika za razmjenom vaših iskustava i postavljanjem pitanja, čime će se potaknuti dublje razumijevanje te jačanje vještina potrebnih za zdrave i ispunjene veze.

Pridružite se navedenoj aktivnosti i otkrijte kako razviti konstruktivne odnose u svom životu. Povedite i prijatelje i otkrijte što znači biti mlad i zaljubljen u današnje vrijeme. Psihologinja Mihaela Korman spremna je zajedno s vama zaviriti i otkriti što se krije iza izraza ‘volim te’ u ponedjeljak, 28. listopada od 18,30 sati.

“Šta ta priroda hoće od mene…?“ pružit će vam mogućnost pojašnjenja važnosti održivog života u skladu s prirodom. Kroz praktične primjere i zanimljivu vježbu naučit ćete ponešto o ekološkim principima, očuvanju resursa i načinu života koji je više u skladu s prirodom. Također, raspravljat ćete o lokalnim ekosustavima i važnosti njihove zaštite, kao i o osobnim akcijama koje svatko od nas može poduzeti za očuvanje okoliša.

U konačnici, imat ćete i jedinstvenu priliku sudjelovati u izradi hranilica za ptice od recikliranog materijala. Bit će to mali, ali vrlo vrijedan doprinos zaštiti našeg ekosustava jer je u zimskom razdoblju, zbog nedostatka hrane u prirodi, potrebno nahraniti vrijedne ptice u našim vrtovima.

Pridružite se radionici i otkrijte kako možete postati aktivni čuvari prirode u svom okruženju. Udruga Ospera pripremila je za vas i zanimljiv pogled na prirod, testiranje rješenja s područja permakulture, pametne i održive poljoprivrede. Aktivnost će se održati u utorak, 29. listopada u 12,30 sati.

“I tražiti posao je posao“ uvijek je aktualna tema za mlade koji žele steći potrebne vještine i znanja za uspješan ulazak u svijet rada, ali i informacije gdje i kako doći do korisnih podataka. Moći ćete istražiti aktualne trendove na tržištu rada i dobiti savjete za izradu kvalitetnog životopisa, kao i pripremiti se za razgovor za posao. Također, bit će riječi o važnosti umrežavanja i osobnog brendiranja u modernom radnom okruženju, kao i o mjestima na kojima možete pronaći relevantne i kvalitetne informacije o mogućnostima zapošljavanja (pa i samozapošljavanja) u Hrvatskoj i Europi.

Pridružite se radionici i pripremite za uspješan početak svoje karijere. Svoja iskustva, znanje i informacije s vama će podijeliti Jagoda Ringel Kovačević iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) iz Osijeka u srijedu, 30. listopada s početkom u 12,30 sati.

Radionica “Razumijem te i prihvaćam“ usmjerena je prema promicanju digniteta i prihvaćanja, bez obzira na različitosti. Na njoj imat ćete priliku istražiti koncept socijalne uključenosti, fokusirajući se na važnost prihvaćanja, razumijevanja i podrške među različitim društvenim skupinama. Kroz druženje i upoznavanje, sudionici će razvijati vještine za izgradnju inkluzivnog okruženja koje slavi raznolikost i potiče zajedništvo. 

Ugostit će se štićenici iz Osječkog centra za inkluziju, a u razigranoj atmosferi, koja je zagarantirana kada prijatelji iz ovog centra rade kreativne ukrasne i uporabne predmete, imat ćete priliku raditi na bojama jeseni. Zajednički ćete izrađivati jesenske ukrase, bojati lišće i koristiti plodove jeseni koji će kasnije biti izloženi u oba prostora.

Pridružite se ovoj kreativnoj radionici i postanite agenti pozitivnih promjena u svojim zajednicama. ESS volonteri, Nurhan (iz Turske) i Deni (iz Hrvatske), a u suradnji s Osječkim centrom za inkluziju, rado će se družiti s vama te promišljati o mnogobrojnim različitostima i potrebi uzajamnog prihvaćanja svih u našoj zajednici u četvrtak, 31. listopada u podne.

Gdje saznati…?“ saznat ćete ako se uključite barem u jednu od spomenutih aktivnosti, kao i u razgovoru s našim volonterima koji će posjetiti prostore gdje se okupljaju mladi (škole, fakultete i udruge u Osijeku) u tjednu od 4. do 8. studenoga i mladima prenijeti informacije o uslugama dostupnima kroz Info-centar za mlade Osijek.

Info-centar za mlade Osijek usmjerava se prema ključnoj ulozi kvalitetnih informacija u donošenju obrazovnih odluka i oblikovanju života mladih ljudi. Između ostaloga, dobit ćete brojne korisne informacije o prilikama koje se nude za putovanja i volontiranje kod nas i u Europi.

Inače, iMOS 2024. je aktivnost projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek kojega PRONI Centar za socijalno podučavanje provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom, a financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Povezani sadržaj
Preporučeno