AUKOS: Predavanje ”Kulturna baština kao gospodarski resurs”

PR
Pet
18
18. listopada
11:00
Osijek
Trg Svetog Trojstva 3
Osijek

Njegova područja djelovanja uključuju strateški menadžment, razvoj i vođenje projekata, upravljanje poslovnim procesima, upravljanje ljudskim resursima

Loading Događaji

Sutra, 18. listopada s početkom u 11 sati na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3) predavanje naziva ”Kulturna baština kao gospodarski resurs” održat će doc. dr. sc. Krešimir Starčević koji je diplomirao 1992. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Godine 1995. polaže pravosudni ispit, a 2021. stječe doktorat na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Od 2022. godine predaje izborni kolegij Kulturna baština kao gospodarski resurs na Veleučilištu Edward Bernays u Zagrebu, a 2023. izabran je u znanstveno-nastavno znanje docenta na Sveučilištu Libertas Zagreb.

Tijekom 31-godišnjeg radnog iskustva, djelovao je kao predsjednik uprave Croatia osiguranja te član uprave Štedbanke i Hypo Alpe Adria banke, kao i zamjenik predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju. Aktivno je sudjelovao u velikom broju transakcija u privatizaciji hrvatskog državnog vlasništva.

Bio je član tima u nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, uključujući izgradnju triju autocesta: Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon i Zagreb-Goričan. Radio je s partnerima kao što su UBS Švicarska, EIB, Walter Bau, Astaldi i Bouygues. Tijekom rada u Tvornici duhana Rovinj pregovarao je i sudjelovao u strukturiranju ugovornog odnosa s mnogim međunarodnim tvrtkama, uključujući Phillip Morris Inc., British American Tobacco i R.J. Reynolds.

Tijekom vremena provedenog u Hrvatskom fondu za privatizaciju sudjelovao je u mnogim privatizacijskim transakcijama u suradnji sa značajnim inozemnim i hrvatskim partnerima (EBRD, IBM Consulting, PWC, Neckerman Reisen, Six Continents, Euromoney).

Tijekom bankarskog iskustva djeluje kao član tima u raznim bankovnim projektima, dok je tijekom svojega zaposlenja u Croatia osiguranju d.d., pored vođenja tvrtke u svakodnevnim poslovnim aktivnostima, pripremao tvrtku za privatizaciju 2014. godine.

U Atlantic Grupi d.d. trenutno je stariji izvršni direktor zadužen za pravne poslove, upravljanje imovinom i korporativno upravljanje kvalitetom. Njegova područja djelovanja uključuju strateški menadžment, razvoj i vođenje projekata, upravljanje poslovnim procesima, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje promjenama u velikim sustavima, zaštitu osobnih podataka, turizam i kulturu te povezivanje pravnog i ekonomskog znanja u praksi.

Povezani sadržaj
Preporučeno