Dvorana Yoga Shala: Ciklus ecstatic dance plesnih radionica

PR
PR
Uto
15
15. listopada
19:30 - 21:30
Osijek
Fakultetska ulica 4
Osijek
događaj je prošao

Ova vrsta plesa pomaže nam bolje osjetiti svoje tijelo, osluškivati svoje tijelo i granice, upoznati i izraziti svoje emocije, upoznati sebe, povezati se s drugima i cijelom grupom, otpustiti nagomilani stres i zadržane emocije i naboje

Loading Događaji

Ecstatic dance oblik je meditacije u pokretu u kojemu se prepuštamo i pokrećemo vođeni glazbom posebno odabranom i složenom za tu priliku. Plešemo slobodno, bez velikih uputa, potpuno svjesni i bosi te bez upotrebe droga, alkohola i mobitela.

Prilikom plesa komuniciramo samo kroz pokret i bilo kakvo pričanje nije dozvoljeno. Kako je to plesno putovanje i ceremonija koja traje dva sata tijekom kojih ste u stalnom pokretu, u jednom trenu (ako ste se prethodno dovoljno “pustili”) ući ćete u tzv. stanje transa koje možete osjetiti kao poseban osjećaj povezanosti sa svojim tijelom, svojom životnom energijom, svojim emocijama, drugim ljudima, vlastitom dušom ili čak s onim velikim duhom koji je stalno oko nas.

Ova vrsta plesa pomaže nam bolje osjetiti svoje tijelo, osluškivati svoje tijelo i granice, upoznati i izraziti svoje emocije, upoznati sebe, povezati se s drugima i cijelom grupom, otpustiti nagomilani stres i zadržane emocije i naboje, a sve u sigurnom okruženju, podržani od strane voditelja i cijele grupe.

Radionice Ecstatic Dancea održavat će se svakog drugog utorka u večernjem terminu od 19,30 do 21,30 sati.

Prva radionica održat će se 15. listopada u Yoga Shala dvorani (Fakultetska 4, Osijek). Ostali su termini radionica do kraja godine 29. listopada, 12. studenoga, 26. studenoga i 10. prosinca. Termini za 2025. godinu bit će naknadno objavljeni.

Obucite se udobno i slojevito. Plešete bosi ili eventualno u neproklizujućim čarapama. Ako zbog zdravstvenih razloga biti bos za vas nije moguće, ponesite si nešto za preobuku što ima mekani đon. Ponesite si bočicu s vodom, eventualno ako vam treba nešto za prigricnuti te nešto za zaogrnuti se poput velikog šala. Ako se puno znojite, možda ne bi bilo loše ponijeti nešto za presvući se nakon plesa.

Redovna je cijena 15, a studenti i nezaposleni plaćaju deset eura. Ako dovedete nekoga tko nikada nije plesao s voditeljicom, oboje plaćate deset eura.

Zbog ograničenog prostora, prijave su obvezne i provode se ispunjavanjem poveznice. Za dodatna pitanja i informacije, pošaljite mail na anic.jasenka@gmail.com ili nazovite 099/758-0156.

Ako imate financijskih problema i niste si trenutno u mogućnosti priuštiti ples, javite im se pa ćete smisliti neko rješenje.

Jasenka Anić završila je sveučilišni studij prava na Pravnom Fakultetu u Osijeku (univ. mag. iur.). Edukaciju za praktičara tjelesno-orijentirane metode osobnog razvoja završila je u Centru Osobne Moći u Osijeku (2017. – 2021.), a edukacije za voditelja svjesnog plesa, plesnih ceremonija i ecstatic dance DJ-a 2023. godine kod Dance the Medicine organizacije.

Njezin plesni put počeo je organiziranjem radionica 5Ritmova davne 2017. godine, a sama ples vodi od 2021. godine. U zadnjih nekoliko godina vodila je radionice u Osijeku, ali i drugim gradovima i internacionalno, kao i promotivne radionice na ReArt festivalu i u GISKO-u. Ove je godine bila pozvana sudjelovati na edukaciji za voditelje svjesnog plesa pri Dance the Medicine organizaciji kao asistent. Osim što vodi radionice, radi savjetovanja 1-na-1 iz područja osobnog razvoja i plesa.

Sve ove godine dodatno se usavršava pohađanjem različitih edukacija i radionica iz područja plesa i pokreta, što radi znanja, a što radi gušta. Neke su od njih radionice 5Ritmova (kratke, duge, domaći & strani učitelji), Somatics radionice, radionice pantomime, kazališta potlačenih, suvremenog plesa, radionica terapije plesom i pokretom (DMT), kazališne radionice za samoekspresiju, latino i standardni plesovi, jazz dance, različite vrste joge i mnoge druge.

Povezani sadržaj
Preporučeno