Ususret medijaciji: Centar za mirno rješavanje sporova poziva na Dane otvorenih vrata

Pixabay
Pixabay
Pet
18
18. listopada
cijeli dan
Osijek
Zagrebačka ulica 2
Osijek

Događanje je zamišljeno tako da će na svakoj od lokacija u navedenom terminu biti prisutna tri medijatora i dva stručnjaka za besplatnu pravnu pomoć

Loading Događaji

Centar za mirno rješavanje sporova osnovan je rješenjem Ministarstva pravosuđa i uprave u srpnju 2023. godine te djeluje kao krovna institucija za mirno rješavanje sporova. Centar svojom ulogom i aktivnostima osigurava temeljne pretpostavke za razvoj kulture mirnog rješavanja sporova, a svoje ciljeve postiže usklađenim i odgovornim djelovanjem u suradnji s udrugama i ostalim relevantnim ustanovama koje na bilo koji način sudjeluju u mirnom rješavanju sporova.

Jedna je od najvažnijih zadaća Centra sustavno promoviranje mirnog rješavanja sporova kao alternativnog i za stranke povoljnijeg načina rješavanja spora od formalnog sudskog. Centar za mirno rješavanje sporova trenutno sudjeluje na projektu “Medijacija i besplatna pravna pomoć: Mogućnosti sinergije“ kao partner uz Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije te Norvešku sudsku upravu, a jedna su od aktivnosti u okviru navedenog projekta Dani otvorenih vrata.

S obzirom na to da medijacija, prije svega, označava rješavanje problema mirnim putem, odabrani su upravo dani od 14. do 18. listopada kako bi se kroz Dane otvorenih vrata obilježio Svjetski dan rješavanja sukoba koji se kao globalni događaj obilježava svake godine 19. listopada. Stoga, sama aktivnost naziva “Ususret medijaciji: dani otvorenih vrata“ ima cilj omogućiti svim zainteresiranim građanima da se pobliže upoznaju s medijacijom, kao i besplatnom pravnom pomoći.

Budući da Centar za mirno rješavanje sporova sa sjedištem u Zagrebu, ima svoje podružnice u Rijeci, Splitu i Osijeku, Dani otvorenih vrata održat će se na svakoj od četiri lokacije u različitim terminima. U Osijeku će to biti petak, 18. listopada u Zagrebačkoj ulici 2.

Samo je događanje zamišljeno tako da će na svakoj od lokacija u navedenom terminu biti prisutna tri medijatora i dva stručnjaka za besplatnu pravnu pomoć koji će tijekom dana biti dostupni građanima i otvoreni za sva njihova pitanja vezana uz područje medijacije i besplatne pravne pomoći.

Povezani sadržaj
Preporučeno