Rektorat: Međunarodna konferencija “Mogućnosti i ograničenja prava tržišnog natjecanja”

Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL
Čet
3
3. listopada - 5. listopada
15:30 - 16:00
Osijek
Trg Svetog Trojstva 3
Osijek
događaj je prošao

Ključne će teme biti digitalna tržišta i njihova regulacija, karteli u postupcima javne nabave, uloga prava tržišnog natjecanja u održivom razvoju te privatnopravna provedba prava tržišnog natjecanja

Loading Događaji

U Osijeku se održava međunarodna konferencija pod nazivom “Mogućnosti i ograničenja prava tržišnog natjecanja: Globalni trendovi, regionalna perspektiva” od 3. do 5. listopada s početkom u 15,30 sati na Rektoratu (Trg Sv. Trojstva 3).

Ova prestižna konferencija okuplja vodeće pravne stručnjake te predstavnike tijela za zaštitu tržišnog natjecanja i znanstvenike iz cijeloga svijeta kako bi se raspravljalo o najnovijim globalnim trendovima i izazovima u području prava tržišnog natjecanja, s posebnim naglaskom na zemlje jugoistočne Europe i šire.

Konferenciju organizira Pravni fakultet u Osijeku (Jean Monnet South and East European Competition Law Center of Excellence pod vodstvom prof. dr. sc. Dubravke Akšamović) u suradnji s Hrvatskim društvom za pravo i politiku tržišnog natjecanja.

Ključne će teme biti digitalna tržišta i njihova regulacija, karteli u postupcima javne nabave, uloga prava tržišnog natjecanja u održivom razvoju te privatnopravna provedba prava tržišnog natjecanja. Glavni će pak govornici biti Vesna Tomljenović (Sutkinja na Općem sudu EU), Mislav Mataija (Europska komisija), Dubravka Akšamović, Siniša Petrović, Jasminka Pecotić Kaufman, Vlatka Butorac Malnar, Alexandr Svetlicinii i mnogi drugi.

Program konferencije dostupan je na poveznici, dok je dolazak slobodan, uz obveznu registraciju ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno