Kino Urania: Koncert Igor Lumpert & Innertextures

PR
PR
Ned
6
6. listopada
21:00
Osijek
Ulica Vjekoslava Hengla 1
Osijek

Innertextures su u svojoj bazičnoj formaciji, koju ćemo slušati u kinu Urania, kvartet sa dva saksofona – tenorom i altom – bez električnih instrumenata, koji stvara zapanjujuću količinu energije, emocija i novih ideja

Loading Događaji

U organizaciji Analognog ureda u nedjelju, 6. listopada, u kinu Urania, s početkom u 21 sat, nastupit će Igor Lumpert & Innertextures.

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku. Nakon što je početkom godine oduševio osječku publiku koncertom svog novog kvarteta Synchronicity, Igor Lumpert ponovno dolazi u Osijek, ovaj puta sa svojim dugogodišnjim sastavom Innertextures s kojim je i privukao najveću pažnju kritike.

Innertextures su u svojoj bazičnoj formaciji, koju ćemo slušati u kinu Urania, kvartet sa dva saksofona – tenorom i altom – bez električnih instrumenata, koji stvara zapanjujuću količinu energije, emocija i novih ideja. Uz Igora Lumperta na tenor saksofonu, kvartet čine top džezisti s njujorške odnosno čikaške scene: Greg Ward na alt saksofonu (koji je svirao i snimao s tako različitim glazbenicima kao što su Prefuse 73, Lupe Fiasco, Tortoise, Linda May Han Oh ili Makaya McCraven), Kenny Grohowsky na bubnjevima (koji je vjerojatno najpoznatiji po čvrstom, zapanjujućem bubnjanju u projektima Johna Zorna) i japanski kontrabasist Masa Kamaguchi koji će se, kao i obično na europskim turnejama, bendu pridružiti iz Barcelone.

Uz udvostručene saksofone, zaštitni su znak glazbe benda snažni ritmovi, kompleksnost i nepredvidivost.

Ulaz se na koncert naplaćuje osam eura. Za dizajn je zadužen Ivan Klis, ton-majstor je Luka Grubišić-Čabo, a organizator manifestacije Analogni ured.

Programsko djelovanje organizacije Analogni ured sufinancirano je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade ”Kultura nova”, Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP-a, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Povezani sadržaj
Preporučeno