Vinoteka Vinita: Radionica ”Autohtone sorte Hrvatske”

Ivica Benić/SiB.hr
Ivica Benić/SiB.hr
Čet
3
3. listopada
19:30
Osijek
Ulica Josipa Jurja Strossmayera 21
Osijek

Vina su koja će se kušati Kujundžuša Katich, Grk Cebalo, Malvasija Dubrovačka Kuća Glavić, Škrlet Mikša, Žlahtina Šipun, Sansigot Šipun, Babić Testament, Tribidrag Rizman, Dobričić Kalebić i Svrdlovina Figuric

Loading Događaji

Nakon ljetne pauze nastavljamo s vinskim radionicama. Svi ljubitelji dobre kapljice imat će nesvakidašnju priliku pohađati vinsku radionicu na temu ”Autohtone sorte Hrvatske” koju će u Vinoteci Vinita, 3. listopada u 19,30 sati voditi poznati hrvatski sommelier Darko Lugarić.

U namjeri da polaznicima u opuštenoj atmosferi omogući da spoznaju svoje vinske emocije, da nauče prepoznavati i razlikovati određene vinske sorte, razlikovati vina po regijama i konačno odlučiti se za svoje omiljeno vino – Lugarić u Osijek dolazi s buteljama respektiranih hrvatskih vinara.

Vina su koja će se kušati Kujundžuša Katich, Grk Cebalo, Malvasija Dubrovačka Kuća Glavić, Škrlet Mikša, Žlahtina Šipun, Sansigot Šipun, Babić Testament, Tribidrag Rizman, Dobričić Kalebić i Svrdlovina Figuric.

Organizator je radionice Hrvatski Sommelier Klub. Cijena ulaznice za članove HSK iznosi 30, a za sve ostale 40 eura. Prijave se mogu slati na info@sommelier.hr najkasnije do ponedjeljka, 30. rujna.

Sedam dana kasnije, točnije u četvrtak, 10. listopada, u Viniti nas očekuje promocija vinarije Attila Gere iz Villánya (Mađarska). Riječ je o jednoj od najvećih vinarija toga kraja, a održat će se na engleskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski. Početak je u 19 sati i 30 minuta, a, kao i obično, ulaznica je 30 eura te uključuje i bon od deset eura za kupovinu vina navedene vinarije. Svoje mjesto možete rezervirati na email info@vinoteka-vinita.hr ili pozivom na telefon 031 283 434 ili 098 174 71 08.

Povezani sadržaj
Preporučeno