Muzej Slavonije: Etno-plesna radionica ”Baština u koraku”

Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL
Sub
28
28. rujna
11:00
Osijek
Trg Svetog Trojstva 6
Osijek

Na kraju će zajedno osmisliti bećarac koristeći riječi koje su naučili i otpjevati ga u kolu, povezujući igru s očuvanjem slavonske kulturne baštine

Loading Događaji

Muzej Slavonije za osnovnoškolce organizira etno-plesnu radionicu pod nazivom ”Baština u koraku”. Radionica pruža priliku da djeca kroz igru i ples otkriju ljepotu slavonske tradicije i bogatstvo kulturne baštine.

Na radionici će se polaznici upoznati s radom i životom Julija Njikoša, poznatog sakupljača slavonskih narodnih pjesama te naučiti osnovne korake tradicionalnog slavonskog kola i nekoliko izraza karakterističnih za slavonski govor.

Nakon kratkog uvodnog razgovora o Njikošu, sudionici će se razgibati, a zatim učiti plesne korake kola. Kroz edukativnu igru naučit će značenja riječi poput ”pendžer” i ”lola”. Na kraju će zajedno osmisliti bećarac koristeći riječi koje su naučili i otpjevati ga u kolu, povezujući igru s očuvanjem slavonske kulturne baštine.

Vrijeme je održavanja radionice subota, 28. rujna s početkom u 11 sati, a cijena sudjelovanja u radionici iznosi tri eura po osobi.

Broj je mjesta ograničen, a prijave su otvorene do 26. rujna. Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice.

Radionica se izvodi u sklopu programa ”Doktori za baštinu” voditeljice Jesenke Ricl te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, a voditeljica je radionice Dora Rakipović, članica Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Osijek 1862.

Povezani sadržaj
Preporučeno