Pred Hrvatskom je rujanski kinološki spektakl – snage će odmjeriti najbolji radni psi svijeta

PR
PR
Pon
23
23. rujna - 29. rujna
cijeli dan
Vinkovci
Trg bana Josipa Šokčevića 4
Vinkovci

Atraktivno natjecanje okuplja vrhunske ekipe iz različitih zemalja i privlači veliku pozornost brojnih poklonika željnih vrhunskih poteza

Loading Događaji

Vinkovci će od 23. do 29. rujna biti domaćin FCI-IGP Svjetskoga prvenstva za radne pse. Riječ je o prvenstvu koje slavi izvanredne sposobnosti pasa i njihovih vodiča dok prikazuje predanost koja se sastoji od treninga i natjecanja na ovoj razini. Svjetsko prvenstvo održava se svake godine u rujnu i okuplja ponajbolje svjetske radne pse i njihove vodiče.

Hrvatski kinološki savez se kao krovna kinološka organizacija prihvatila zahtjevne organizacije vrhunskoga međunarodnoga natjecanja, a za mjesto održavanja izabrao je Vinkovce. Tako će po završetku najveće tradicijske manifestacije u ovom dijelu Europe – Vinkovačkih jeseni, grad na Bosutu ugostiti natjecatelje iz 38 zemalja koji će se boriti za titulu najboljih u tri discipline.

Tim povodom Hrvatski kinološki savez, kao organizator i Grad Vinkovci, kao glavni partner, stavili su potpise na ugovor kojime je i službeno potvrđeno domaćinstvo FCI-IGP Svjetskog prvenstva u Vinkovcima. Predstavnici Hrvatskog kinološkog saveza izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorom i činjenicom kako će se ovo veliko natjecanje održati upravo u Vinkovcima.

FCI-IGP Svjetsko prvenstvo predstavlja vrhunac u sportskoj radnoj kinologiji i iz godine u godinu okuplja sve ono najbolje iz cijeloga svijeta. Atraktivno natjecanje okuplja vrhunske ekipe iz različitih zemalja i privlači veliku pozornost brojnih poklonika željnih vrhunskih poteza.

Trag, Poslušnost i Obrana discipline su FCI-IGP Svjetskog prvenstva. Dvije discipline, Poslušnost i Obrana, održavat će se na stadionu Cibalije od srijede, 25. do nedjelje, 29. rujna. Svakoga dana natjecanja u navedene dvije discipline izmjenjivat će se u vremenu od sedam do 19 sati.

Natjecanja u disciplini Trag održavat će se na površinama u okolici Vinkovaca, a točne lokacije, ali i sve druge najnovije informacije možete doznati na službenim stranicama FCI-IGP Svjetskog prvenstva u Vinkovcima i na Facebooku.

Povezani sadržaj
Preporučeno