Našice: 24. Dani slavonske šume

Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL
Uto
10
10. rujna - 14. rujna
19:00 - 23:30
Našice
Trg dr. Franje Tuđmana 5
Našice
događaj je prošao

Večer će obilježiti još jedna izložba na temu šume, a petak je rezerviran za stručni dio tijekom kojega će, između ostaloga, biti održan aktualni sat šumarstva

Loading Događaji

Tradicionalni Dani slavonske šume godinama su prepoznatljiva turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavna i sportska manifestacija.

Svake godine na njoj se okupi stotinu sudionika i više tisuća posjetitelja, a to neće izostati niti ove godine jer izlagači i sudionici 18. Obrtničkog sajma pripremaju bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu te autohtone proizvode kojih u Slavoniji ne nedostaje. Središnji je dan manifestacije subota, 14. rujna kada će biti održano tradicionalno natjecanje profesionalnih/šumskih radnika sjekača, kao i natjecanje u prerezivanju trupaca dvoručnom pilom ”amerikankom”.

Upravo taj dan svi putovi vodit će u Perivoj Pejačević, no sama manifestacija započet će nekoliko dana ranije, točnije u utorak, 10. rujna, izložbom fotografija ”Šuma okom šumara” nakon koje će biti održano predavanje o blagu Lijepe naše – Parku prirode Papuk i Velebit.

Srijeda je rezervirana za sport i događaj pod nazivom ”Biciklom kroz slavonske šume”.

Da manifestacija ima i ekološku notu dokazuje i akcija sadnje kontejnerskih sadnica hrasta lužnjaka koja će biti održana u četvrtak u Perivoju Pejačević, a u nju bit će uključeni i učenici OŠ Dore Pejačević Našice. Večer će obilježiti još jedna izložba na temu šume, a petak je rezerviran za stručni dio tijekom kojega će, između ostaloga, biti održan aktualni sat šumarstva.

Ovogodišnju manifestaciju završit ćemo koncertom Zlatka Pejakovića, u subotu, 4. rujna od 20 sati na pozornici pokraj Dvorca Pejačević. 

Organizatori su manifestacije Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našica i Hrvatske šume Uprava šuma – Podružnica Našice.

Povezani sadržaj
Preporučeno