Babina Greda: 22. Stanarski susreti

PR
PR
Ned
8
8. rujna
cijeli dan
Babina Greda
Kladavac
Babina Greda
događaj je prošao

Manifestacija je ispunjena natjecanjima u više disciplina vezanih uz različita seljačka umijeća i pripremanje tradicionalnih jela, a sve uz pratnju i zabavu Tamburaškog sastava Slavonci

Loading Događaji

Udruga za promicanje i očuvanje šokačke baštine ”Šokadija Babina Greda” ove godine obilježava 22. obljetnicu plodnog rada i opravdanog postojanja. Ostvaruje zacrtane zadatke i čuva tradicionalne naslijeđene vrijednosti kroz programe, priredbe i manifestacije.

Nakon uspješno održanog 12. Bećarfesta ”Alaj ću se kerit i bećarit” početkom kolovoza, najavljujemo održavanje 22. Stanarskih susreta u Babinoj Gredi na Kladavcu u nedjelju, 8. rujna.

Stanarski susreti oživljavaju uspomenu na slatki život babogredskih stanova (salaša) i ambijent u kojemu je stres bio nepoznata tegoba, a novac relativan pojam.

Manifestacija je ispunjena natjecanjima u više disciplina vezanih uz različita seljačka umijeća i pripremanje tradicionalnih jela, a sve uz pratnju i zabavu Tamburaškog sastava Slavonci.

Program je sljedeći:

• 15 sati – svečano otvorenje Stanarskih susreta

• 15,30 sati – natjecanje stanarica i stanara u žensko-muškim disciplinama, nastupi pjevačkih skupina

• 16 sati – natjecanje kuharica u kuhanju starinskih jela

• 18 sati – predstavljanje jela i ocjenjivanje

• 18,30 sati – proglašenje najboljih kuharica i stanara, natjecanje u čobanskim igrama

Za najbolje kuharice i čobane osigurane su vrijedne nagrade! Svi posjetitelji mogu se počastiti čobancem, domaćim lomačicama, cimet krofnama te rezancima s makom i orasima.

Preporučeno