Gospodarski centar Osijek: Sajam DEFCROS

PR
PR
Čet
5
5. rujna - 6. rujna
10:00 - 18:00
Gospodarski centar Osijek
Gospodarska zona 10
Osijek
događaj je prošao

Izloženi će biti i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Black Hawk i Kiowa Warrior kao i PZO sustav Mistral 3

Loading Događaji

Nakon što je samo dio moćnog naoružanja Hrvatske vojske prezentiran u Tvrđi, Gospodarski centar ovaj tjedan okupit će brojne međunarodne stručnjake, kao i brojne poduzetnike iz sektora obrane i sigurnosti u sklopu Međunarodnog sajma sigurnosti i obrane – DEFCROS.

Sajam će se održati 5. i 6. rujna 2024. godine, a tom prigodom Oružane snage javnosti će predstaviti svoju najsuvremeniju borbenu tehnologiju, a među njima je i Mistral 3 koji predstavlja veliki skok u tehnologiji u mnogim segmentima.

Mistral 3 novi je oružani sustav Hrvatske vojske koji je u isto vrijeme označio početak modernizacije protuzračne obrane HV-a: riječ je o višeslojnom integriranom sustavu PZO-a koji ima sposobnost obrane zračnog prostora od širokog spektra prijetnji.

Izloženi će biti i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Black Hawk i Kiowa Warrior, a u isto vrijeme na promidžbenom štandu Ministarstva obrane piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kroz VR naočale posjetiteljima će dočarati pogled iz svojih kabina, ali i one zainteresirane upoznati sa zanimljivostima i specifičnostima zanimanja vojni pilot.

DEFCROS bit će prigoda i za razgledati oklopna vozila Hrvatske vojske: Patrie, tenk M84, MRAP i MAX PRO vozila i drugo.

Od naoružanja i opreme na DEFCROS-u bit će, između ostalog, izloženi i snajperi, jurišne puške, strojnice i teške strojnice, kao i padobranska, alpinistička i ronilačka oprema i oprema za izviđanje.

Posjetitelji će u sklopu DEFCROS-a imati priliku doznati sve zanimljivosti i izazove vojnog poziva, ali i saznati sve o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere unutar Hrvatske vojske. S druge strane, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ otkrit će sve o kadetskom načinu života i studijima koji mladima pružaju mogućnost gradnje časničke karijere.

Na kraju, DEFCROS će biti mjesto gdje će se moći dobiti i sve informacije o dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Podsjetimo, među izlagačima su tvrtke hrvatske i inozemne vojno- namjenske industrije te sve ključne institucije iz RH: MORH, MUP, Ravnateljstvo civilne zaštite, JVP Osijek, Agencija Alan, COLT CZ, Češka Zbrojovka, ORQA, Hemco, Đuro Đaković, JelenProfessional, HS Produkt, Safariland Group i brojni drugi.

Preporučeno