Ilok: 57. Iločka berba grožđa

Grad Ilok
Grad Ilok
Čet
5
5. rujna - 8. rujna
08:00 - 20:00
Ilok
Šetalište O. M. Barbarića
Ilok
događaj je prošao

Ove godine program Iločke berbe sastoji se od brojnih događanja, izložbi, folklornih nastupa, promocija i radionica, koncerata, poljoprivrednog sajma i sajma vina

Loading Događaji

Ilok, mali gradić satkan od vinorodnih brežuljaka, mjesto je koje vas jednostavno ostavlja bez daha i poziva vas da mu se opet vratite. Grad s vinogradarskom tradicijom dužom od 1800 godina i s jednom od najznačajnijih turističkih i vinskih manifestacija u Hrvatskoj, ove godine svoja vrata otvara po 57. put s bogatim i raznolikim kulturno-zabavnim programom i gastro i eno sadržajima. Manifestacija počinje 5. rujna i trajat će do 9. rujna ove godine.

Iločka berba grožđa pokrenuta je davne 1962. godine, a proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te je usmjerena na promociju vina, a posebno sorte traminca. S godinama je prerasla u jednu od najznamenitijih i najatraktivnijih turističkih događanja u Hrvatskoj.

Ove godine program Iločke berbe sastoji se od brojnih događanja, izložbi, folklornih nastupa, promocija i radionica, koncerata, poljoprivrednog sajma i sajma vina na kojem sudjeluju svi najvažniji vinari ovoga kraja. Jedan od posebnih događaja je 12. po redu Noć vina u Starom podrumu, gdje će se moći kušati najbolje domaće delicije uz degustaciju vina i obilazak jednog od najstarijih podruma u Europi, a održava se 30. kolovoza od 20 sati.

I ove godine u glavom programu nastupit će niz renomiranih izvođača s domaće estrade, tako će u četvrtak 5. rujna od 22 sata kao glavni gost nastupiti Vojko V, u petak 6. rujna od 22 sata nastupa jedna i jedina Maja Šuput, a u subotu od 21 sat Neno Belan i Fiumens. U nedjelju prijepodne nas očekuje program za najmlađe, gdje će od 11.30 sati nastupiti Minea.

Bez ikakve sumnje svaki posjetitelj ove tradicionalne manifestacije naći će nešto za sebe i pitoreskni Ilok otkrit će u svojoj punoj ljepoti i bogatom povijesnom i kulturnom naslijeđu, kojim ovaj najistočniji hrvatski gradić odiše na svakom koraku i tako svake godine privlači sve više kako domaćih tako i stranih gostiju.
Kao i proteklih godina, svi kulturno-umjetnički i zabavni programi u potpunosti su besplatni za posjetitelje.

Vidimo se na 57. Iločkoj berbi grožđa!

Preporučeno