Uskoro započinje devetnica Gospi od Suza: ”Pleternica vas čeka mirna i spokojna”

Dušan Mirković/PIXSELL
Dušan Mirković/PIXSELL
Pet
23
23. kolovoza - 31. kolovoza
18:00 - 23:30
Pleternica
Ulica fra Kaje Adžića 6
Pleternica
događaj je prošao

Antun Ćorković, rektor svetišta, ističe kako je Pleternica važno milosno mjesto za vjernike posvećene Gospi od Suza od 1955. godine

Loading Događaji

Devetnica Gospi od Suza započinje 23. kolovoza i trajat će do 31. kolovoza, privlačeći mnoge vjernike u potrazi za utjehom i zagovorom Nebeske Majke. Program svakoga dana započinje u 18 sati molitvom svete krunice, nakon čega slijede ispovijed hodočasnika ili osobna molitva. Misno je slavlje svakoga dana u 19 sati, a predvode ga vlč. Josip Đurin, vlč. Ivan Grbešić i vlč. mr. Željko Faltak. Nakon mise slijedi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Središnje euharistijsko slavlje na sam blagdan Gospe od Suza, 31. kolovoza, predvodi novoizabrani požeški biskup msgr. Ivo Martinović, nakon čega će uslijediti euharistijska procesija s tisućama upaljenih svijeća.

Antun Ćorković, rektor svetišta, ističe kako je Pleternica važno milosno mjesto za vjernike posvećene Gospi od Suza od 1955. godine. Mariji se predaju svoje duševne rane, tražeći zdravlje duše i tijela.

Nedjelja, 25. kolovoza, donosi koncert duhovne glazbe na Trgu bećarca, uz nastup zbora mladih ”Lacrima” i brojne goste. Interpretacijski centar Terra Panonica nudi prikaz filma ”Gospin grad” i vožnju turističkim vlakićem za djecu.

Gradonačelnica Pleternice, Marija Šarić, poziva sve na to da dođu i osjete mir i blagostanje koje nudi pleterničko svetište. Organiziran je gradski prijevoz za hodočasnike, kao i razgledavanje brojnih zanimljivih sadržaja poput Trga bećarca, Muzeja bećarca, Interpretacijskog centra Terra Panonica te Ceste ruža i vina.

Za one koji ne mogu sudjelovati, program će biti dostupan uživo putem Laudato TV-a i Facebook kanala.

Povezani sadržaj
Preporučeno