28. Novogradiško ljeto donosi bogat program: Nastupaju Jole, Rozga, Grše, Vatra, Saša Matić…

Ivica Galović/PIXSELL
Ivica Galović/PIXSELL
Čet
15
15. kolovoza - 19. kolovoza
22:00 - 00:00
Nova Gradiška
Trg kralja Tomislava
Nova Gradiška
događaj je prošao

Ostao je, stoga, zajednički cilj osigurati da glazbeni i popratni sadržaji, kao i do sada, budu na visokoj razini

Loading Događaji

Novogradiško glazbeno ljeto, najveća domaća open air manifestacija održat će se po 28. put od 15. do 18. kolovoza. I ove godine brojne posjetitelje očekuju četiri dana besplatnih koncerata festivalskog tipa i glazbe za svačiji ukus, a poznata lica s glazbene scene popet će se i ove godine na pozornicu u središtu grada.

Turistička zajednica grada Nova Gradiška i Grad Nova Gradiška još su se jednom potrudili, uz glazbene sadržaje, posjetiteljima povećati broj popratnih sadržaja, što će dodatno doprinijeti zadovoljstvu posjetitelja koji zbog njih već godinama u velikom broju dolaze u Novu Gradišku.

Kako su naglasili Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška i gradonačelnik Vinko Grgić, Novogradiško glazbeno ljeto manifestacija je koja je u Novu Gradišku dovela brojne goste i svrstala u poželjnu turističku manifestaciju koja potiče turističke i gospodarske djelatnosti. Ostao je, stoga, zajednički cilj osigurati da glazbeni i popratni sadržaji, kao i do sada, budu na visokoj razini.

Ove će godine, kako je kazala Dinka Matijević, širi centar grada biti podijeljen u šest zona u kojima će, osim dominantne glazbe, u ostalima biti puno sadržaja za sve uzraste, od onih namijenjenih djeci i ponude domaćih autohtonih proizvoda, do ove godine posebne gastronomske ponude.

Zahvaljujući obitelji Bošnjak, i ljubitelji craft piva također će doći na svoje. Istaknimo da će razna kulturna i zabavna događanja s partnerima organizirati gradske ustanove: Dom kulture, Gradska knjižnica i Muzej. Tradicionalnom teniskom turniru ove se godine kao sportski događaj pridružuje i turnir u uličnoj košarki. Za potrebe popularnog streetballa, u središtu grada sedam dana prije početka Novogradiškog glazbenog ljeta postavit će se igralište s tribinama. 

Glazbenici koji će se ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta popeti na pozornicu grupa su Valentino, VatraGršeUrban&4GazdeJoleJelena RozgaSaša MatićGradski tamburaški orkestar i Frajle te mnogi drugi kao što su SatirMatej Predojević Petrić s prijateljima i mlade glazbene nade.

Ulaz je na sve koncerte besplatan, a raspored nastupa pogledajte u nastavku.

Povezani sadržaj
Preporučeno