Promatrajte kišu meteora uz Karašicku Republiku i Astronomsko društvo “Anonymus”

Pexels
Pexels
Pon
12
12. kolovoza
20:30
Tiborjanci
Ul. prilaz 37
Tiborjanci
događaj je prošao

Za okrjepu će se, kao i uvijek, pobrinuti gastro sekcija Karašicke republike, a neće nedostajati ni romantike uz lagane zvuke rezident DJ-eva

Loading Događaji

Udruga Karašicka republika ovoga ponedjeljka, točnije 12. kolovoza, po drugi puta održava jedinstveni događaj promatranja zvjezdanog neba pod nazivom “Tiborjanstvena noć pod zvijezdama”.

Na lokaciji NK Mladost u Tiborjancima pripremili su događaj ljeta u kojemu će posjetitelji imati priliku svjedočiti fenomenu Perzeida – kiši meteora koji se još nazivaju i suzama sv. Lovre, ali iz Karašicke republike poručuju da je jedino zbog čega ćete možda zaplakati ljepota neba i energije koju ćete osjetiti oko sebe.

Posebnu čar ovome eventu dodat će i ekipa iz Astronomskog društva “Anonymus” iz Valpova koji će sve prisutne upoznati s Perzeidima i njihovim nastankom te im objasniti kako ih i gdje uhvatiti pogledom te koja sazviježđa dominiraju ljetnim nebom. I najbolje od svega, posjetitelji ovoga događaja imat će priliku promatrati noćno nebo teleskopom, uz njihovo stručno vodstvo.

Osim toga, ovo je izvrsna prilika da (možda po prvi puta u životu) isprobate noćni piknik, a ako ste ovom događaju prisustvovali prošle godine, onda znate da si trebate ponijeti dekice i/ili stolice i prepustiti se uživanju u meteorskom pljusku iz ležeće pozicije koja je pogodna i za vaš vrat, a i za osjećaj prizemljenja i bivanja jednoga s prirodom.

Za okrjepu će se, kao i uvijek, pobrinuti gastro sekcija Karašicke republike, a neće nedostajati ni romantike uz lagane zvuke rezident DJ-eva.

Legenda kaže da, kada vidite zvijezdu padalicu, obvezno poželite želju jer će vam se ona onda i ostvariti, tako da dobro razmislite što si najviše želite i pohrlite u Tiborjance u ponedjeljak, 12. kolovoza od 20,30 sati.

Preporučeno