Kopačevski ribari

Kopačevo: Ribarski dani 2024.

Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL
Pet
13
13. rujna - 15. rujna
13:00 - 00:00
Kopačevo
Kopačevo
događaj je prošao

Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, kada su potomci kopačevskih ribara posljednji puta povukli mrežu na Sakadašu i izvadili babuške, štuke i pokoji šaran.

Loading Događaji

Ribarski dani u Kopačevu ove se godine održavaju od 13. do 15. rujna.

Najavljen je i bogat gastro program i glazbene poslastice. Glazbeni su gosti ovogodišnjeg izdanja manifestacije Mate Bulić, Mejaši i Tamburaški sastav Ravnica.

Ribarski dani u Kopačevu postali su vodeća manifestacija Baranje i šire regije. Njihov je glavni adut prikaz pripreme i degustacije gastro specijaliteta od riječne ribe, posebno fiš paprikaša, šarana u rašljama i pečene ribe.

Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, kada su potomci kopačevskih ribara posljednji puta povukli mrežu na Sakadašu i izvadili babuške, štuke i pokoji šaran. Ti su okusi postali temelj budućega turizma u Kopačevu.

Manifestacija privlači preko dvije tisuće posjetitelja tijekom dva dana koji uživaju u etno ambijentu te mirisima i okusima ribe. Kopačani je doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selo tada odiše mirisom fiš paprikaša, šarana u rašljama, štuke u mundiru i specijaliteta od divljači, a na štandovima se nude domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši, suveniri i domaći kolači. Graševina iz Baranjskog brda dodatno upotpunjuje užitak.

U glazbenom dijelu programa između ostalih nastupiti će:

  • Petak 13. rujna – Mate Bulić 21h
  • Subota 14. rujna – Mejaši
  • Nedjelja 15. rujan – TS Ravnica

Preporučeno