FOTO: Uređuje se pješčani dio Kopike – Olimpijski bazen spreman

Dravski dio popularne Kopike uskoro bi trebao dobiti pravu pješčanu plažu zbog koje je i kupalište i dobilo ime po uzoru na veliku plažu u Rio de Janiero-u.

>> FOTO: Uređuje se pješčani dio Kopike – Olimpijski bazen spreman

Dravski dio popularne Kopike uskoro bi trebao dobiti pravu pješčanu plažu zbog koje je i dobila ime po uzoru na veliku plažu u Rio de Janiero-u.

U tijeku su radovi koje izvode djelatnici Hrvatskih voda, a kojima bi trebali dobiti plažu kakva je nekad krasila ovo popularno kupalište. Ova plaža ima posebno značenje za sve Osječane pa je red da se dovede u pristojno stanje. Mnogi naši sugrađani više vole kupanje u Dravi nego na bazenu, pa smo zbog toga pristupili ovim radovima – kaže Zvonko Ibriks direktor Športskih objekata.

Ibriks otkriva kako će na početku plaže postaviti tzv. perce koje će usmjeravati vodu dalje od obale kako struja ne bi odnosila pijesak. Također ističe kako će se uskoro na obalu nasuti šljunak i pijesak, a svi radovi trebali bi završiti do 20. lipnja. Ibrisk naglašava kako ozbiljno razmatraju postavljanje šanka na pijesak.

 – Vjerujem kako ćemo postaviti šank na kojemu će kupači pronaći osvježenje u vrućim danima. Naravno da bismo postavili i ozvučenje, pa bi Osječani dobili morski ugođaj na Dravi – ističe Ibriks.

Otvorenje Kopike 9. lipnja

Bazenski dio kupališta spreman je za novu sezonu koja počinje u subotu 9. lipnja. U Sportskim objektima ističu kako cijene ostaju kao i prijašnjih godina, pa će tako djeca do 12 godina imati besplatan ulaz, osobe od 12 do 18 izdvojit će 2 kune, dok će punoljetne osobe plaćati 5 kuna.

TEKST: SiB.hr
FOTO: K.Konig
  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari