VIDEO: Slučaj Ružina 118-122 – Da se ne ponovi!

Kako je moguće uredno kupiti i platiti stanove, a onda ostati i bez nekretnine i bez novca? Upravo je to životna priča 15 osječkih obitelji koje se već godinama bore za pravdu.

Kako je moguće uredno kupiti i platiti stanove, a onda ostati i bez nekretnine i bez novca? Upravo je to životna priča 15 osječkih obitelji koje se već godinama bore za pravdu.

Još 2007. trebali su useliti u novu zgradu u Ružinoj 118-122 no tada se san o novom domu pretvorio u noćnu moru. Zgrada do dan danas nije završena, novac koji su uplatili za stanove je nestao, a banka stanove želi ponovno prodati i to na javnoj dražbi.

Ružica Ćoranov u ovoj je zgradi kupila čak dva stana. Useliti je trebala još 1. lipnja 2007. godine no do dan danas to se nije dogodilo. U podstanarstvu žive i Manda Homoky, te Suzana Gvozdenović. I one su kupile stanove u istoj zgradi. Iako je nekretnina dovedena u visok stupanj dovršenosti, preko 90 posto, na kraju su ostale bez krova nad glavom. Sve je naime, stalo kada je investitor, tvrtka Triangl iz Vinkovaca, ostao bez novca za dovršetak zgrade.

Pravdu i pomoć tražili su na sve strane. Cijeli slučaj završio je na sudu i u USKOK-u, a pisali su čak i predsjedniku države, Vlade i brojnim ministarstvima. No pomaka nema. Ne mogu doći ni do svog novca ni do svojih stanova.

Nesuđeni stanari Ružine ogorčeni su na investitora. Tvrde kako se vlasnik Triangla s drugim, novim poduzećem i dalje bavi gradnjom nekretnina, a njih su ostavili bez ičega.

U cijeli je slučaj umiješana i Erste banka koja je kreditirala Triangl, te sada stanove želi prodati i tako namiriti svoja potraživanja. No zgrada stoji prazna i svakim danom sve više propada. 15 osječkih obitelji i dalje se u skupom podstanarstvu pita kako se tako nešto moglo dogoditi u pravnoj državi, te hoće li i kada netko za ovaj propust napokon odgovarati?

Više pogledajte u video prilogu STV-a.

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari