FOTO: Otkriven spomenik svim poginulim u Domovinskom ratu

U sklopu proslave Dana osječkih branitelja danas je kod Kapelice Mira na lijevoj obali Drave otkriveno spomen obilježje svim poginulim u Domovinskom ratu.

U sklopu proslave Dana osječkih branitelja danas je kod Kapelice Mira na lijevoj obali Drave otvoreno spomen obilježje svim poginulima u Domovinskom ratu.

Naime, na pločama je ispisano preko 1700 imena civila i branitelja koji su položili živote za samostalnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku. Svečanosti su nazočili predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, ministar branitelja Fred Matić, gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo i župan Osječko-baranjski Vladimir Šišljagić.

Predsjednik odbora za branitelje grada Osijeka ujedno i inicijator ideje, zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji ovog značajnog, ali i pomalo nezahvalnog zadatka.

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji dobiva ovako obilježje. Imali smo puno problema doći do svih imena, ali nadam se da smo uspjeli. Ovi ljudi su nas zadužili i ovo je najmanje što možemo učiniti za njih – rekao je Kolobarić.

Spomenik su svečano otvorile obitelji poginulih Osječana.

Tekst i foto: sib.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari