Unikom prodaje ZOO Hotel

Prihvaćanje prijedloga Plana organizacijskog restrukturiranja društva Vodovod-Osijek i odluka o prodaji ZOO hotela po sniženoj cijeni dvije su najvažnije odluke kolegija gradonačelnika Krešimira Bubala.

Prihvaćanje prijedloga Plana organizacijskog restrukturiranja društva Vodovod-Osijek i odluka o prodaji ZOO hotela po sniženoj cijeni dvije su najvažnije odluke kolegija gradonačelnika Krešimira Bubala.

“Poštujući zakon, ovim postupkom ćemo izdvojiti komunalnu djelatnost, u ovom slučaju vodoopskrbu i odvodnju, od ostalih tržišnih djelatnosti” istaknuo je Bubalo. Pojasnio je kako će se restrukturiranje provoditi postupno, uz poštovanje stečenih kolektivnih prava zaposlenika.

“Preustroj će se obaviti u dva koraka. U prvom ćemo do kraja ove godine izdvojiti dvije poslovne cjeline, Hidrogeološke radove i Projektni biro, a od njih ćemo napraviti tvrtke-kćeri. Zatim do kraja 2014. godine planiramo prodati poslovnu jedinicu Tehnički plinovi s temeljnim kapitalom u iznosu od 9,8 milijuna kuna. Naši radnici se ne moraju brinuti, poštovat ćemo u cijelosti kolektivni ugovor i vjerujem da ćemo naći najbolje rješenje za sve”, najavio je direktor Vodovoda Ljubomir Novoselić.

ZOO Hotel na prodaju

ZOO hotel, koji već šest mjeseci zjapi prazan, a u vrijeme poslovanja upao je u velike dugove, ponovno će biti ponuđen na prodaju.

“Nakon što su 2009. godine raščišćeni vlasnički odnosi, Grad je ostao 12,5-postotni vlasnik ZOO hotela, a 87,5% drži komunalna tvrtka Unikom. Oni su nam dostavili procjenu Zavoda za urbanizam i izgradnju, koja tvrdi da je njegova vrijednost sada oko 13,912 milijuna kuna. Prvi pokušaj njegove prodaje prije tri godine nije uspio, a sada ćemo ponovno raspisati natječaj s ovom početnom cijenom”, kazao je Milan Kamenko, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo.

Grad ne isključuje ni mogućnost zakupa, a Bubalo je naglasio razloge prodaje.

“Vrijeme je da gradska komunalna poduzeća prestanu s obavljanjem drugih tržišnih djelatnosti. Ne samo da je to protuzakonito nego je i u ne tako davnoj prošlosti dovelo Grad u dubiozu od 200 milijuna kuna. Građani plaćaju komunalnu naknadu za komunalne djelatnosti, a ne za sudjelovanje komunalnih tvrtki na tržištu. Pozivam sve zainteresirane kupce da se jave na natječaj za prodaju, koji će uskoro biti objavljen”, rekao je gradonačelnik.

Inače, završen je i postupak odabira najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova na području grada Osijeka. Taj posao ponovno će se povjeriti tvrtki Dimnjak d.o.o. Osijek, koja je za godišnju koncesiju ponudila iznos od 194.040 kuna.

Tekst: T.Levak (www.glas-slavonije.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari