Vjenčali se u Osijeku i Brazilu, žive u Boliviji, žele u Afriku…

Vitor Oliveira i Dragana Javorović vjenčali su se u osječkoj konkatedrali, a zanimljivo je kao od dolazi iz Južne Amerike, a ona iz Hrvatske.

Uzimate li Draganu Javorović za svoju suprugu i obećavate li joj ljubav u zdravlju i bolesti – rečenica je na koju je na portugalskom jeziku 22. lipnja u osječkoj konkatedrali pozitivno odgovorio Vitor Oliveira, a koja je zapečatila ljubav između njega i Osječanke Dragane Javorović.

Ovaj brazilsko-hrvatski par upoznao se još 2009. godine na rođendanu Ivone Žinić, koja je tri godine poslije bila kuma paru čija se ljubavna priča umnogome razlikuje od ostalih.
 

– Upoznali su se kod mene na rođendanu i to nakon što je Vitor bio na stručnoj praksi u IAESTE-u. Dragana i ja znamo se godinama, išle smo zajedno u osnovnu školu i poznavajući oboje, dobro sam “pročitala” njihovo ponašanje iako je Vitor nakon toga bio tri mjeseca u Hrvatskoj da se ništa među njima nije dogodilo. Tek nakon što su počeli komunicirati preko Skypea nakon što se on vratio u Brazil rodila se ljubav – svjedoči Ivona, koja ipak nije mogla nazočiti vjenčanju u Brazilu, gdje su oboje civilno vjenčani 2010. godine.



Da bi svoj brak okrunili i pred Draganinom brojnom osječkom obitelji, crkveno vjenčanje održali su u Osijeku gdje se, očekivano, okupio mnogo manji broj Vitorove obitelji, no zato je slavlje potrajalo do zore i to u restoranu Galija, gdje se ludo zabavljalo stotinjak gostiju. Iako Dragana cijelo vrijeme živi u Brazilu, odnosno u Boliviji, gdje Vitor trenutno radi, komunikacija s obitelji nije prestala. Zahvaljujući opet Skypeu, Dragana je u neprestanom kontaktu sa svojima. Odlično se snašla, govori portugalski jezik, a iako im je sljedeća destinacija Afrika zbog Vitorovog posla, jednoga dana planiraju doći u Osijek i početi posao – žele otvoriti salu za organizaciju vjenčanja

Poliglotsko vjenčanje

Na civilnom vjenčanju Dragane i Vitora u Brazilu s njezine strane nitko nije bio i to isključivo zbog cijene avionske karte. Samo dvije stoje 17.000 kuna, no svoju želju da uz nju bude i njezina obitelj, Dragana je ispunila na osječkom vjenčanju. “Pater Arek predvodio je vjenčanje na portugalskom jeziku, a zbog Vitorove tete izgovorio je i par riječi na francuskom. Bitno je da su dobro odgovorili na najvažnija pitanja”, u šali kaže Ivona.
 

Tekst: M.Mihelić (Glas Slavonije)
Foto: PiM Studio 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari